Nyhedsoverblik

S forlader forhandlinger - der bliver ikke sparet nok

Socialdemokratiet i Faxe Kommune kommer ikke længere til at være en del af forhandlingerne om næste års budget.

Det oplyser gruppeformand Camilla Meyer i en pressemeddelelse.

Hvor det er velkendt, at partier somme tider forlader forhandlinger, fordi de mener, at der skal spares for meget, er situationen helt omvendt i Faxe Kommune. Her mener Socialdemokratiet nemlig, at der skal spares mere, end der lige nu er lagt op til.

- I Socialdemokratiet opfatter vi flertallets håndtering af den økonomiske situation utilstrækkelig. Indeværende års budget viser med al tydelighed, at der ikke er balance mellem udgifter og indtægter. Vi er bange for, at det vil fortsætte ind i de næste år, skriver gruppeformanden i en pressemeddelelse.

Læs hele pressemeddelelsen her

Socialdemokratiet har forladt forhandlingerne. Retningen på forhandlingerne om næste års budget tager ikke i tilstrækkelig grad hånd om den alvorlige økonomiske situation kommunen står i. Vi frygter, at mangle realistiske besparelser der reelt vil rette op på Faxe kommunes pressede økonomi. Efter vores mening er der stor risiko for, at kommunens kasse inden længe er tom. Ydermere er opsparingen til den nye svømmehal væk.

 Faxe kommunes økonomi er i alvorlig ubalance. Det er en svær situation som kræver politisk lederskab og stærk styring. I Socialdemokratiet opfatter vi flertallets håndtering af den økonomiske situation utilstrækkelig. Indeværende års budget viser med al tydelighed, at der ikke er balance mellem udgifter og indtægter. Vi er bange for, at det vil fortsætte ind i de næste år.

I Socialdemokratiet mener vi, at der er brug for styring og sikkerhed for, at nødvendige besparelser både kan gennemføres og faktisk medvirker til færre udgifter. Der er brug for opgavebortfald, en mere effektiv og frisat drift samt mindre administration. Der er brug for en tydeligere politisk ledelse og større politisk mod til at tage de nødvendige svære prioriteringer. Der er brug for et budget der bygger på realisme og mindre på talmagi og stærkt usikre forudsætninger.

 I Socialdemokratiet ønsker vi en budgetlægning og besparelser med substans i virkeligheden. Skal vi lægge mandater til budget 2024 kræver vi direkte indflydelse på vision, retning og styring.

 Sættes Faxe Kommune under administration vil byrådet blive presset, til langt større reduktioner end vi kan forestille os. Det vil medføre beslutninger som ingen ønsker.

 Vi oplever, at flertallet nøler og ikke tør gennemføre nødvendige tiltag. Af den grund kan vi ikke længere deltage i budgetforhandlingerne, og indgå i budgetforlig for 2024.

 Venlig hilsen 

Camilla Meyer, Gruppeformand for den Socialdemokratiske byrådsgruppe Faxe