Rundkørsel skal give smutvej til motorvej

En ny rundkørsel skal sikre bilister hurtigere adgang til motorvejen fra Rønnede. Løsningen skal dæmme op for køproblemer i myldretiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det vestlige rampekryds ved frakørsel 37 Rønnede ved Ny Næstvedvej (rute 154) bygges nu om til en rundkørsel. Det sker fordi, der er store problemer med at komme frem specielt i morgentimerne, hvor mange skal på motorvejen mod København, og i eftermiddagstimerne når folk kommer retur.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.  Arbejdet går i gang i midten af juli måned, og I november står rundkørslen formentligt færdig, hvis man ser bort fra slidlaget, der kommer på i foråret 2014.

Shunts giver smutveje

Rundkørslen anlægges med en midter-ø på 20 meter og 1 spor rundt. Derudover vil der være 2 såkaldte shunts til Ny Næstvedvej. En shunt er et ekstra spor eller en form for smutvej, så dem, der skal på eller fra motorvejen, smutter udenom selve rundkørslen. Det betyder, at trafikanter, der kommer ad frakørselsrampen og skal mod Næstved, kan benytte shunten og køre uden om rundkørslen. Tilsvarende kan trafikanter, der kommer fra Rønnede og skal mod syd af motorvejen, køre på via shunten.

- Ved at bygge de 2 shunts, forbedrer vi fremkommeligheden yderligere, da vi får en del af trafikanterne hurtigere til og fra motorvejen, fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Dorthe Hvid.

Cykelsti på vej

Der vil i forbindelse med arbejdet også blive anlagt en ny cykelsti. Det bliver en 2 meter bred enkeltrettet sti.

- For at opnå størst mulig sikkerhed for cyklisterne har vi valgt at trække cykelstien uden for selve rundkørslen, fortsætter Dorthe Hvid.

Som noget af det sidste bliver der etableret belysning i rundkørslen.

Vis hensyn

I pressemeddelelsen gør Vejdirektoratet opmærksom på, at det ikke vil kunne undgås, at trafikanterne vil blive generet, mens byggeriet står på. Blandt andet bliver samkørselspladsen lukket for busser og lastbiler i en periode, ligesom modulvogntog ikke har mulighed for at køre syd på af motorvejen, hvis de kommer fra Rønnede siden.

Arbejdet udføres af entreprenørfirmaet Jens H. Hansen ApS, Lundby. Vejdirektoratet beder om forståelse for gener i forbindelse med vejarbejdet og henstiller til, at der bliver vist hensyn til de, som arbejder på vejen.