Røveriofre står frem

Pernille og Andreas Pedersen blev mandag udsat for et groft røveri. Her fortæller de deres version af, hvad der skete.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I køkkenet hjemme i Dalby kan Pernille Pedersen og hendes 10-årige bonussøn Andreas Pedersen læse om sig selv i en lang række af medier.

- Det er meget underligt. Det er lidt som at læse noget om nogle andre. Sådan noget sker jo ikke for én selv, siger Pernille Pedersen.

Men det gjorde det. Mandag aften blev Pernille og Andreas Pedersen udsat for et groft røveri, da de skulle handle i Netto i Haslev.

- Der er en mand, der åbner døren og sætter sig ind i vores bil. Jeg når slet ikke at reagere, før han siger, at det er et røveri, og at vi skal gøre, hvad han siger, siger Pernille Pedersen.

Kørte til 3 hæveautomater

Manden opførte sig truende og krævede at blive kørt til en bankautomat.

- Han tog kniven frem, da han satte sig ind, og så tog han den længere væk, da vi begyndte at høre efter, hvad han sagde, fortæller Andreas Pedersen.

Andreas alene med røver

Pernille Pedersen turde ikke modsætte sig mandens krav. Han blev kørt rundt til 3 hæveautomater i Kongsted, Rønnede og Næstved. Hver gang Pernille Pedersen hævede penge, var Andreas alene tilbage i bilen med røveren.

- Det var det værste, at jeg blev nødt til at gå fra Andreas. Jeg kunne ikke se eller høre, om de bare kørte, siger Pernille Pedersen.

- Jeg tænkte bare, at jeg håbede, at han snart hoppede ud af bilen. Og jeg håbede, at vi snart kunne komme hjem, siger Andreas Pedersen.

Ved den sidste hæveautomat lykkedes det ikke Pernille Pedersen at hæve penge. Herefter krævede manden at blive sat af.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterforsker sagen, men har ifølge vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen endnu ikke fanget gerningsmanden.

Gerningsmanden beskrives som:

  • Mand
  • 30-35 år
  • Cirka 180 centimeter høj
  • Almindelig af bygning
  • Lys i huden
  • Han var iført sort jakke med hætte, mørke benklæder og mørke sko
  • Han medbragte en sort rygtaske

Efterlyser vidner

Politiet efterlyser desuden vidner, der måtte have oplysninger i sagen, herunder personer der har opholdt sig ved Netto på Stationspladsen i Haslev i tidsrummet fra klokken 21.15 til klokken 21.45, og som kan have gjort iagttagelser af interesse for sagen.