Rockfossiler: Når geologi og rock forenes

Lige nu på Geomuseum Faxe bliver geologi og rock forenet og helt frem til efterårsferien. For her bliver fossiler opkaldt efter rockstjerner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalvis vil man nok sige at geologi og rock ikke har så meget til fælles.

Men lige nu på Geomuseum Faxe bliver er de to verdner forenet. For her kan man blandt andet finde ud af, hvad Mick Jagger og en af flodhestens forfædre har til fælles. 

- Da man fandt den og så på underkæben, så var der nogle meget store huller til nerver ude på spidsen og det tyder på, at den har haft meget store følsomme læber - og så kom de jo straks til at tænke på Mick Jagger, siger Jesper Milán, museumsinspektør på Geomuseum Faxe.

Når en ny art bliver fundet, er det findemanden, der skal finde på et navn. Og mange har åbenbart fundet inspiration i rockens verden. Nok til en udstilling i hvert fald.

- Det begyndte som en skør idé i 2013, hvor vi lavede den her udstilling med fossiler, der var opkaldt efter rockstjerner. Det fængede bare folk, siger Jesper Milán.

Palæontologer er også mennesker

quote Det viser jo bare, at palæontologer også er mennesker, der har humor og lidenskab for deres musik

Jesper Milán, museumsinspektør på Geomuseum Faxe

Og den skøre ide har altså fået lov til at leve videre. I alt har de fundet frem til 45 fossiler med rock navne. 

- Det viser jo bare, at palæontologer også er mennesker, der har humor og lidenskab for deres musik, siger Jesper Milán.

For eksempel er dele af et skelet blevet gravet frem, hver gang der blev spillet Dire Straits. Så det skulle selvfølgelig opkaldes efter Mark Knopfler. 

- Jeg har desværre haft mulighed for at opkalde et fossil efter min eget yndlingsrockstjerne. Men det er jo Ronnie James Dio, den amerikanske sanger, der var med i Rainbow og Black Sabbath, lyder det fra Jesper Milán. 

- Når jeg en dag finder den rigtige fossil, kommer den til at bære hans navn.

Og hvis man vil vide hvad Yoko Onos mand, John Lennon, har fået opkaldt efter sig, så må man et smut forbi. Udstillingen er åben indtil efterårsferien.