¨

Rockerfest i Haslev forløb stille og roligt

Foto: TV ØST

Åbningsfesten for den nyetablerede rockergruppe Gremium MC i Haslev forløb lørdag roligt, og politiet har nu ophævet visitationszonen.

Lige under 180 personer blev kropsvisiteret, da de lørdag dukkede op til fest i Finlandsgade i Haslev. Her fejrede rockergruppen Gremium MC åbningen af sin første afdeling i Danmark, og aftenen forløb stille og roligt.

- Det hele foregik i god ro og orden. Vi havde fire småsager med en spritbilist, en narkobilist og to der overtrådte våbenloven med knive, men ellers er vi meget tilfredse med forløbet, siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Overblik over persongalleri

Gremium MC er en tysk rockergruppe, og hovedparten af gæsterne var da også tyskere og andre personer fra udlandet. Udover at visitere gæster og biler brugte politiet aftenen på at få sig et overblik over, hvad grupperingen er for en størrelse.

- Det er jo en ny gruppe, så for os gælder det om at finde ud af, hvem vi har med at gøre. De danskere, der er med, er folk, som i forvejen er kendt fra rocker/bandemiljøet, så der ser vi også på, hvilken kriminalitet de har været involveret i tidligere for at finde ud af, hvad det er, vi står over for. Derudover kigger vi på, hvilke internationale personer der er involveret i det her, siger Kliver.

Repræsenteret i 70 lande

Gremium MC er ifølge dansk politis oplysninger repræsenteret i 70 lande og er kendt for blandt andet narkokriminalitet, vold og afpresning. De har ifølge Kim Kliver formentligt slået sig ned i Danmark, fordi de gerne vil ind på kriminalitetsmarkedet, og politiet holder skarpt øje med det, de kalder en spændt situation mellem Gremium MC og Bandidos.

Lørdag aften var der heldigvis knap så mange spændinger i luften. Ved midnatstid pakkede politiet de opstillede telte til kropvisitationerne sammen, men fortsatte med at patruljere i området hele natten. Klokken 12 søndag blev visitationszonen i Haslev helt ophævet.

00:24 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App