Redningsaktion i Haslev – person sad fast i 13 meters højde

En lift i en lagerbygning satte sig tirsdag eftermiddag fast, så brandvæsnet måtte tilkaldes for at hjælpe en person ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et større opbud af brand- og redningskøretøjer indfandt sig tirsdag eftermiddag ved en industribygning på Bækvej i Haslev.

Her var en person kommet til skade i en lift, som havde sat sig fast i 13 meters højde, forklarer vagthavende indsatsleder Peter Liebst fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

Han blev kaldt til stedet kort før klokken 16.

- Bygningen har et højlager med reoler op i 13 meters højde, hvor man med små lifte i hver række mellem reolerne kan køre op og plukke varer fra hylderne. Det var en sådan lift, der var sket en defekt på, så den stoppede brat.

Personen i liften kom som følge deraf til skade og kunne ikke komme ned ved egen hjælp forklarer Peter Liebst, som efter at have vurderet situationen måtte tilkalde Beredskabsstyrelsen.

- I og med det var inde i en bygning kunne vi ikke bare tage drejestigen og sætte ind, forklarer han og tilføjer:

- Vi har ikke decideret højderedningsudstyr i hverdagen i vores beredskab – men det har Beredskabsstyrelsen.

Fik liften kørt ned

Samtidig blev en af brandfolkene sendt op i liften i rækken ved siden af for at tilse den nødstedte, som trods omstændighederne ikke var kommet alvorligt til skade, fortæller indsatslederen.

Højderedningsberedskabet blev der imidlertid ikke brug for.

Inden Beredskabsstyrelsen var fremme, lykkedes det en tekniker på stedet at få liften kørt ned igen.

- Personen er ikke kommet slemt til skade – men var naturligvis rystet – og blev kørt til sygehuset med ambulance.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter, at man har været afsted til hændelsen, men har ikke yderligere oplysninger til sagen.