To projekter modtager millionstøtte til bedre bredbånd

To projekter i Faxe Kommune modtager i alt 3,6 millioner kroner af bredbåndspuljen, som skal sikre hurtigere internet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

3,6 millioner kroner.

Det er, hvad der går fra regeringens bredbåndspulje til to projekter i Faxe Kommune, som skal sætte hastigheden på bredbåndsforbindelsen op.

I alt er det 137 husstande i kommunen, der får bedre internet. 88 adresser i den østlige del af Faxe Kommune og 49 adresser omkring Svennerup-Tingerup-Eskilstrup-Hyllede.

quote Regeringens bredbåndspulje er et rigtig vigtigt tiltag - vi har brug for mere af den slags

Ole Vive (V), borgmester i Faxe Kommune

- Nutidens kommunikation og mange af borgernes aktiviteter i fritiden er dybt afhængige af at kunne komme på den digitale motorvej, som en god, stærk bredbåndsforbindelse er, siger Ole Vive (V), borgmester i Faxe Kommune, i en pressemeddelelse.

- Derfor glæder det mig, at det er lykkedes for de to grupper af borgere i vores kommune at få tilskud fra bredbåndspuljen. Det er et stærkt bevis på, hvad arbejdsomme, frivillige ildsjæle kan få gennemført. Det skal de have stor ros for.

Fibernet forgrenes ud i kommunen

Udover penge fra bredbåndspuljen putter Faxe Kommune i alt 90.000 kroner i de to projekter.

- Faxe Kommune har gennem en årrække arbejdet på at forgrene fibernettet ud i kommunen, fordi vi gerne fremme bedre bredbånd også uden for de større byer i kommunen. Regeringens bredbåndspulje er et rigtig vigtigt tiltag - vi har brug for mere af den slags. Både for private og for de små virksomheder rundt om i kommunen, som også er dybt afhængige af at kunne agere via internettet, siger Ole Vive.   

Bredbåndspuljen er en del af en aftale, som regeringen indgik sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti i 2016.

Sidste år besluttede alle Folketingets partier at sætte 100 millioner kroner af til bredbåndspuljen i 2018, og at den skulle målrettes de mere tyndt befolkede områder.