¨

Pris til Præstø-festival

Foto: TV ØST

Musik over Præstø Fjord modtog fredag en pris for deres folkemusikfestival, der har base i Nørre Smidstrup.

Det var den såkaldte Tingluti-pris på 10.000 kroner, som kvinden bag festivalen, Anne Grethe Kamilles, kunne modtage ved uddelingen lørdag aften i København. Prisen blev uddelt ved DMA-folk, som er en folkemusik udgave af Danish Music Awards.

Tingluti-prisen er en særpris, der bliver uddelt som "en anerkendelse til en person eller gruppe, der gennem deres virke inspirerer, igangsætter og formidler folkemusikalske udfoldelser i Danmark.". Sådan beskriver organisationen Folk Danmark prisen.

Idéen til prisen opstod på grund af musikpædagogen Ejnar Kamp, som inspirerede mange mennesker til at gå ind i musikken. Og så stod han selv i front som dirigent for Tingluti Ensemblet.  Prisen blev oprettet, da Ejnar Kamp afgik ved døden i 2007, og blev for fjerde gang uddelt lørdag.

Ingen priser til Korshøj eller Klitgaard.

Anne Grethe Kamilles og Musik over Præstø Fjord hører hjemme i den lille by Nørre Smidstrup. Og byen havde allerede på forhånd indtaget nomineringslisten til festivalen.

Anne Grethe Kamilles samlever, Søren Korshøj, var nemlig nomineret til prisen som årets komponist og sangskriver. Og deres nabo Alan Klitgaard stod blandt de mulige vindere af prisen som året musiker/sanger.

Ingen af de to herrer fik sig priser med hjem og må trøste sig ved, at deres musikalske landsby via særprisen kom på vinder-listen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App