Pølser skal lokke folk til at stemme

Faxe Landsbyforum har taget et nyt våben i brug, når de vil have folk til at stemme: Gratis pølser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Foran Brugsen i Karise kunne vælgerne i dag komme forbi til en snak om lokalpolitik - og få en gratis pølse med brød for at få det til at glide ned.

- Hvis der er, der er nogen, der kommer med noget, der er gratis, så har det jo altid interesse, og pølser er sådan en nationalspise i Danmark, så jeg kan ikke forestille mig, at det ikke har en effekt, siger Hanne Løkke Winther, der er formand for Faxe Lokalforum.

Pølsevalg og pølsesnak

Pølsevalget er arrangeret af Faxe Landsbyforum. En upolitisk forening, som vil give vælgerne i Faxe muligheden for at lære deres lokalpolitikere bedre at kende. Og det kan være en god ide at begynde tidligt på valgkampen. En ny undersøgelse viser, at borgernes interesse for lokaldemokratiet er stærkt faldende. Alle fem partier, der i øjeblikket sidder i Faxe Byråd, var da også mødt op for at diskutere med vælgerne.

- Det er det lokale demokrati, der fungerer ved, at man kommer her og får dialogen op. Så derfor er vi her, siger Borgmester i Faxe, Knud Erik Hansen (A).

Pølser i stakkevis

120 gratis pølser blev langet over disken i dag, og Faxe landsbyforum er godt tilfreds med resultatet.

- Vi håber, at både vælgerne og politikerne er blevet lidt klogere og har fået nogle kontakter, som de kan bruge til noget under valget, siger Hanne Løkke Winther.