Politiet mangler flere millioner efter brutalt kup

3 mænd anklages for at have frihedsberøvet de ansatte i en sjællandsk sparekasse i mere end 1 time.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om retssagen om et brutalt kup mod en sydsjællandsk sparekasse begynder om få dage, er politiets opklaringsarbejde ikke overstået.

Kun en lille del af udbyttet på i alt 8,5 millioner kroner fra røveriet er indtil nu blevet fundet.

Samtidig mangler i hvert fald én mistænkt. 3 mænd er tiltalt i den kommende nævningesag, men politiet mener, at mindst 4 deltog i forbrydelsen.

De ansatte i Kongsted Sparekasse fik en brutal dag på jobbet 20. januar 2012.

Bagbundet med strip

De blev truet med pistol og bagbundet med plastikstrips. Og i mere end en time måtte de sidde med stofhætter trukket ned over hovedet.

Røveriet er usædvanligt på grund af udbyttets størrelse og den kynisme, som gerningsmændene lagde for dagen.

- Det er et af de større røverier, og vi har brugt rigtig meget energi på efterforskningen, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De maskerede mænd tog sig god tid den formiddag i Kongsted, fremgår det af anklageskriftets beskrivelse.

En kvindelig ansat blev overfaldet på parkeringspladsen ved sparekassen kvart i 9, da hun mødte på arbejde. Hun blev ført ind i bygningen, hvor de øvrige ansatte én efter én blev bagbundet.

Kameraer overmalet

Flere overvågningskameraer blev overmalet af mændene, som derefter gik på rov i kasserne og desuden brød cirka 90 kundebokse op.

Endelig, efter 1 time og 25 minutter, var det overstået. Mændene kørte væk i en VW Passat med kontanter og smykker.

- Der er tilvejebragt noget, men slet ikke tilnærmelsesvist det fulde udbytte. Vi har beslaglagt nogle hundrede tusinde kroner hos de tiltalte. Vi mener, at de ikke har haft nogen legal adgang til de penge, siger Søren Ravn-Nielsen.

Efter 5 måneder blev en nu 33-årig mand sigtet. Han sad i fængsel i forbindelse med anden sag, da betjente fra Sydsjælland troppede op hos ham. Der skulle gå yderligere 1 år, før 2 brødre på 26 og 27 år blev anholdt i København.

De 3 nægter sig skyldige. Nævningesagen begynder i Næstved 2. maj, og anklagemyndigheden kræver straf på mere end 4 års fængsel.

/ritzau/