Politiet indfører visitationszone i Køge

Midt- og Vestsjællands Politi frygter, at tirsdagens drab på en 22-årig mand fra Haslev vil blive hævnet. Derfor indføres der nu visitationszone i Køge midtby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi indførte onsdag aften visitationszone i Køge midtby, efter at en 22-årig mand tirsdag
blev skudt og dræbt i byen. I en pressemeddelelse skriver politiet, at der i den seneste tid har været spændinger og slagsmål mellem forskellige grupper af kriminelle i byen.

- På baggrund af politiets efterretninger om en række uafklarede forhold grupperne imellem, og det forhold, at hævn er
et almindeligt forekommende motiv i disse gruppers måde at agere på, er det nærliggende, at en hævnaktion vil blive gennemført, skriver chefpolitiinspektør Sten Skovgaard Larsen som begrundelse for at indføre visitationszonen.
Politiet understreger dog, at den 22-åriges rolle i det kriminelle miljø ikke er klarlagt.

Visitationszonen, som giver politiet ret til uden videre at visitere tilfældige mennesker på gaden, vil være gældende frem til den 5. maj. Også på en del af Nørrebro i København blev der onsdag indført visitationszone, efter at der tirsdag aften blev affyret flere skud i Jægersborggade.

I sin begrundelse henviser Københavns Politi desuden til drabet i Køge, idet to af de tre sigtede i den sag blev anholdt
på Nørrebro. I København gælder visitationszonen frem til den 28. april. Visitationszonen på Nørrebro blev genindført dagen efter, at den seneste periode med visitationszone i bydelen blev ophævet.