¨

Politiet har fået styr på hårdt ramt indbrudsby

Foto: TV ØST

Haslev har været hårdt plaget af indbrud i 2013, men med en øget indsats ser politiet ud til at have fået styr på tyveknægtene.

Mens antallet af indbrud de fleste steder stiger i december, så går statistikken den anden vej i Haslev. Siden 1. september har politiet været massivt til stede i byen, der har været hårdt ramt af indbrud i 2013. Det skriver Sjællandske.

Nu ser det dog ud til, at politiet har fået knækket kurven.

- Selvfølgelig var det ikke sådan, at billedet bare lige vendte på en enkelt uge. Men vi må sige, at vi nu efter nogle måneder har forsigtig grund til optimisme. Ja, faktisk kan vi nu måle, at antallet af indbrud i Haslev er faldet markant i december måned. Særligt efter vores ransagning i byen for nylig. Så dét er da glædeligt nyt, siger chefpolitiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Lars Harvest.

Sydmotorvejen som flugtvej

I Faxe Kommune er antallet af indbrud faldet med 30 procent, men i Haslev steg tallet altså, og tallene viste, at byen næsten havde, hvad der svarede til et indbrud dagligt. Peter Haslund fra lokalpolitiet i Næstved forklarede tidligere på året til TV2 ØST, at byens placering med Sydmotorvejen som flugtvej gjorde byen til et attraktivt mål for tyvene.

Hans bud var, at gerningsmændene først og fremmest skulle findes i  det lokale rockermiljø. Udover en øget patruljering fra 1. september slog politiet i slutningen af november til med 3 ransagninger af sandsynlige tilholdssteder for kriminelle i Haslev.

Selv om den kedelige indbrudstendens ser ud til at være vendt, fortsætter politiet i nogen tid endnu med at være ekstra synlige i Haslev. Planen er, at de fortsætter den øgede patruljering i nogle måneder ind i 2014, skriver Sjællandske.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App