Politiet frygtede ballade efter dom i røverisag

Et retsmøde blev tirsdag afbrudt i Næstved, hvor der blev afsagt dom i en grov røverisag. Politiet frygtede ballade på grund af afgørelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag faldt der dom i den grove røverisag fra Kongsted Sparekasse, og det fik politiet til at frygte, at der ville opstå ballade i Retten i Næstved. Det skriver Sjællandske.

De 3 tiltalte blev idømt henholdsvis 6, 6, og 3 ½ års fængsel for røveriet, men de 3 ½ år bliver til 11 år bag tremmer i alt for den ene, da han havde et par andre domme på kontoen fra anden kriminalitet og en reststraf på 1 år fra et drab på en Bandidos-rocker.

De 3 var ikke tilfredse med straffene, som blev anket til landsretten, og måske derfor frygtede politiet, at der kunne opstå tumult i bygningen. I hvert fald afbrød en betjent et retsmøde om en bedragerisag i lokalet ved siden af for at orientere om, at der var et sikkerhedsmæssigt problem ved at opholde sig i lokalet.

Betjente i skudsikre veste

Politiet bad om at få besked, når der var pause, og så blev deltagerne i retsmøde bedt om ikke at opholde sig på gangene.

Et opbud af betjente i skudsikre veste tog måske brodden af eventuelle optræk til ballade. Der er i hvert fald ikke meldt om, at der skulle have været tumult efter domsafsigelsen.

De 3 mænd blev dømt for i 2012 at begå groft røveri mod Kongsted Sparekasse, hvor 5 bankansatte blev bagbundet og anbragt på gulvet i de knap 1½ time, røveriet stod på.