Politiet: Brevet lugtede dårligt

Det var dårlig lugt og andre mistænkelige faktorer ved et brev, der torsdag morgen fik personalet på posthuset i Haslev til at kontakte politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Post Danmarks distributionscenter på Stationspladsen i Haslev er torsdag morgen blevet evakueret. Det skyldes et ildelugtende brev. Først var det fremme, at der var tale om et brev indeholdende pulver, men det er altså ikke korrekt.

Læs også: Lige nu: Postcenteret i Haslev evakueret

- Der er ikke noget pulver. Brevet lugtede dårligt. Det lugtede råddent, og så er der nogle andre mistænkelige faktorer ved det, som jeg ikke kan komme ind på nu, og det fik altså personalet til at reagere, siger Søren Østervig, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Personale isoleret

Han kan dog sige, at brevet ikke er stilet til postcenteret, og at politiet modtog anmeldelsen klokken 8.33. Området blev efterfølgende spærret af. De 2 ansatte på posthuset, som kan have rørt ved brevet, er blevet isoleret i ét rum, brevet i et andet, mens det øvrige personale bliver holdt adskilt fra både brev og de 2 kolleger.

Klokken 10.09 venter politiet på, at eksperter dukker op for at undersøge indholdet af brevet.

- Vi afventer specialister fra Center for Biokemisk Beredskab. De er kørt fra Amager for en halv times tid siden, så de er formentligt snart fremme. Hvor lang tid, de skal bruge på stedet, er jeg ikke klar over. Jeg ved ikke, om de vurdrer, at de bare kan gå ind, eller om de skal til at iklæde sig rumdragter først, siger vagtchefen.

Søren Østervig opfordrer i øvrigt folk til at respekteret afspærringerne og tage hensyn.