Politi slår til mod indbrudstyve i Haslev

3 ransagninger afslørede i dag sandsynlige tilholdssteder for kriminelle i Haslev - et af landets mest indbruds-plagede områder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

3 personer er anholdt, og 3 forskellige adresser i Haslev blev tirsdag morgen og formiddag ransaget af politiet, SKAT og kriminalforsorgen i et koordineret angreb på at ramme de mange indbrudstyve, der plager byen.

Faxe Kommune er det område i Danmark, hvor der forekommer næstflest indbrud – kun overgået af belastede områder på den københavnske vestegn.

Politiet har derfor varslet en særlig indsats mod indbrud især i Haslev, der er særligt udsat.

3 anholdt

Ransagningerne startede tirsdag morgen klokken 8:30 på en adresse på Sverigesgade. Her traf politiet 3 udenlandske mænd. 2 forsøgte at stikke af fra stedet, mens den sidste forsøgte at gemme sig i et skab. Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

De 3 stammer fra henholdsvis Serbien, Tunesien og Palæstina og blev alle anholdt og sigtet efter udlændingeloven.

Kort efter blev en adresse på Norgesvej og Jens Martin Knudsensvej også ransaget af politiet.

- Vi har fundet nogle ting, som formentligt er tyvekoster fra indbrud. Og så har vi også fundet nogle steroider. Det hele skal nu undersøges nærmere, før vi ved mere, siger politikommissær Peter Haslund, der har ledet dagens aktion.

Hjælp politiet: Hold øjenene åbne

Peter Haslund opfordrer borgerne til at holde øjnene åbne og melde mistanker om indbrud til politiet.

- I bestræbelserne på at fange indbrudstyvene er det vigtigt, at borgerne agerer politiets øjne og ører. Så derfor vil jeg gerne opfordre folk til at reagere med det samme, hvis de opdager noget, der virker mistænkeligt i deres nærområde. Så har vi nemlig mulighed for at komme med det samme og forhåbentligt få fat i gerningsmændene, siger Peter Haslund.