¨

Slud gjorde motorvejen til glatbane: Biler snurrede rundt og kørte galt

Slud på Sydmotorvejen gjorde, at 10-12 biler torsdag blev involveret i et større glatføreuheld. Foto: Lærke Schmidt Jensen - TV2 ØST

Ian Larsens bil fik store buler, da den snurrer rundt og rammer autoværnet. Selv slap han med forskrækkelsen. Vejen blev pludselig meget glat, og 10-12 bilister misterede på kort tid herredømmet over deres biler, da et haglvejr ramte Sydmotorvejen torsdag eftermiddag. Foto: Ian Larsen

1 af 2

10-12 biler kørte torsdag eftermiddag galt på Sydmotorvejen. En rutineret pendler på strækningen fortæller, et haglvejr gjorde vejen til en glatbane.

Torsdag eftermiddag fik flere bilister en slem forskrækkelse på Sydmotorvejen. Mange var på vej hjem fra arbejde, da de pludselig kørte ind i et haglvejr, som gjorde vejen meget glat.

Det var som en glatbane gange ti.

Ian Larsen, pendler på Sydmotorvejen

En af dem var Ian Larsen, der var på vej hjem fra jobbet i Køge til Falster. Han kørte i overhalingssporet med et sted mellem 110 og 130 kilometer i timen, forklarer han, da asfalten på et splitsekund gik fra at være lidt regnvåd til pludselig at være meget glat, fortæller han til TV2 ØST.

- Det var som en glatbane gange ti. Jeg mister herredømmet over min bil og kører ind i autoværnet i yderbanen og snurrer en fire-fem gange rundt.

Ian Larsen fik sin bil kørt ind til nødsporet. Her holdt han kun i kort tid, inden den næste bil kører galt.

- Den stopper tre meter bag min bil – jeg når kun lige ud af min bil, da de også kører galt i det nordgående spor.

Uheldene skete omkring klokken 17:00, hvor politiet modtog første melding om trafikulykken på motorvejen. Sydmotorvejen blev kort efter spærret i begge retninger.

Mange soloulykker på kort tid

Ian Larsen vurder, at mellem otte og ti biler kørte galt i det nordgående spor.

- Nogle værre end andre. Nogle kører galt solo – andre kører ind i hinanden, og en enkelt kører ind i en lastbil, forklarer pendleren, der kører strækningen dagligt.

Vejdirektoratets Trafikcenter oplyste tidligere på aftenen til TV2 ØST, at der umiddelbart inden ulykken var faldet hagl i området, som gjorde, at vejene blev meget glatte.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Lærke Schmidt Jensen - TV2 ØST

Ian Larsen fortæller, han er rystet oven på karruselturen, men ellers var det bilen, som tog skade, fortæller han.

- Bilen kan starte, men hele fronten er trykket, fordi jeg tog autoværnet – begge lygter er smadret, kofanger og kølerhjelm.

Bag rattet igen på mandag

Det er Ian Larsens indtryk, at ulykkerne i både det sydgående og det nordgående spor er sket som følge af, at vejen blev glat uden varsel.

- De første fire-fem uheld var solouheld, fordi folk simpelthen mistede herredømmet over bilen på grunden af vej-forholdene, vurderer han.

Ian Larsen har ovenpå dagens uheld på motorvejen fået en fridag i morgen til at sunde sig i.

- Og så er jeg klar til at sidde bag rattet igen på mandag.

Ifølge politiet kom tre personer lettere til skade ved ulykken og kørt til sygehuset i Køge, men ellers er der udelukkende tale om materiel skade.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App