Peter om spildevandsanlæg: Det er uretfærdigt

Peter Hansen fra Levestofte ved Haslev, synes det er uretfærdigt, at han er blevet pålagt et rensningsanlæg af spildevand til mange tusinde kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omkring 1.800 husstande i Faxe Kommune er blevet pålagt at få en ny spildevandsordning for at undgå miljøforurening. 

En af de borgere er Peter Hansen fra Levestofte ved Haslev – og da han har to ejendomme, har han været nødt til at købe to spildevandsanlæg til sammenlagt 180.000 kroner.

- Jeg synes, det er helt omsonst, at jeg skal rense spildevandet, når det ikke er bevist, at det rent faktisk forurener. Det bliver jo fortyndet mange gange, før det når frem til å-løbet alligevel, siger han og tilføjer:

- Det burde være undersøgt, før det blev pålagt os.

quote Det er helt omsonst, at jeg skal rense spildevandet, når det ikke er bevist, at det rent faktisk forurener. Det bliver jo fortyndet mange gange, før det når frem til å-løbet alligevel

Peter Hansen, Levestofte

Beklager påbud

Nu vil Faxe Kommune lave en ny spildevandsplan, som lemper reglerne. Men også det synes Peter Hansen er urimeligt.

- Vi er kun to tredjedele af alle borgere, der har efterkommet ønsket. Så jeg føler mig snydt, når jeg har gennemført det og andre slipper.

Tirsdag blev der holdt debatmøde, hvor borgerne var inviteret af Liberal Alliance i Kommunen for at diskutere spildevandsplanen. Og her beklagede byrådsmedlem Eli Jacobi Nielsen (DF) den situation, som Peter Hansen står i.

- Det er meget beklageligt, at nogle borgere allerede har efterkommet ønsket. Men at en gruppe borgere har fået en dårlig behandling, så er det ikke et argument for, at andre også skal, slutter han.