Patruljering hos Eurospar i Faxe

Tirsdag fik Eurospar i Faxe besøg af Jobpatruljen. Her talte de med de ansatte, som er under 18 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Igen i år er Jobpatruljen på rundtur i regionen. Her taler de med unge mellem 13-18 år, som arbejder i sommerperioden.

- Det er vigtigt, at man giver de unge mennesker en god start på deres arbejdsliv, og det er vi med til at gøre, siger Nikolaj Jensen, som er lokalkoordinator hos Jobpatruljen.

Tirsdag tog de forbi Eurospar i Faxe. Her var to ungarbejdere på arbejde, som hver især blev spurgt om deres arbejdsforhold.

- Det er et godt initiativ, at de tager rundt og tjekker. Det er synd for dem, som måske ikke kender deres rettigheder, og måske er lidt generte og ikke tør sige noget, siger 16-årige Christian Midtiby, som har arbejdet der i en måned.

Første arbejdsdag

For Tanja Rasmussen var dagen, hvor Jobpatruljen kom forbi også hende første arbejdsdag hos Eurospar.

- Jeg synes, det er meget sjovt. Nu var det godt nok min første dag, så jeg kan ikke sige så meget. Der var nogle spørgsmål, jeg var nødt til at afslå, men det var meget sjovt, de lige kom rundt og spurgte, siger Tanja Rasmussen.

Fint de fleste steder

Hos Eurospar er der styr på reglerne for de to unge ekspedienter. Det er der også mange af de steder, hvor Jobpatruljen kommer ud.

- Heldigvis er det de fleste steder, at der ikke er så meget at sætte på. Det er lidt småløft, de løfter lidt for meget, eller har en time eller to for meget. Men ellers er det ikke så slemt, de fleste steder. Men vi kommer stadig ud til steder, hvor det ser rigtig slemt ud, siger Nikolaj Jensen.

Og selvom det ser godt ud mange steder, så bliver Jobpatruljen ved hver eneste sommer.

- Vi bliver ved indtil, der ikke er problemer. Så længe der er problemer, så tager vi også ud, siger Nikolaj Jensen.

Jobpatruljen fortsætter rundt i regionen indtil søndag den 21. juli. Du kan læse mere om reglerne i forhold til ungarbejdere her.