Patientstyrelsen blander sig: Vi skylder dem at få undersøgt sagen til bunds

Styrelsen for Patientsikkerhed går nu ind i sagen med familien, der angiveligt har fået en forgiftning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Styrelsen for Patientsikkerhed går nu ind i sagen med familien, der angiveligt har fået en svampeforgiftning. 

To børn afgik ved døden i torsdags og to andre har fået en levertransplantation. Og TV 2 kan nu fortælle, at familien allerede sidste mandag slog alarm, men først torsdag gik alvoren op for sundhedsvæsnet.

Derfor går Styrelsen for Patientsikkerhed går nu ind i sagen. Det skriver DR tirsdag.

quote Det er en dybt tragisk sag for familien. Derfor skylder vi dem at få undersøgt sagen til bunds

Anette Lykke Petri, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed

- Vi kigger efter, hvordan de pågældende sundhedspersoner har undersøgt børnene, hvad de har spurgt ind til, og hvordan de har handlet på baggrund af de oplysninger, som de har fået, siger enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri til DR Nyheder.

- Det er en dybt tragisk sag for familien. Derfor skylder vi dem at få undersøgt sagen til bunds, men det er også vigtigt for mig at påpege, at vi på nuværende tidspunkt ikke har oplysninger om at der skulle være sket nogen fejl, siger enhedschef Anette Lykke Petri. 

Politiet har ingen kommentar

Vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen, fortæller til TV ØST, at de ikke har kommentarer til den igangværende undersøgelse, før de kan konkludere noget endeligt. 

- Det vil angiveligt vare nogle dage, lyder det. 

Derfor er det endnu ikke sikkert, at det rent faktisk er en svampeforgiftning, der har forårsaget symptomerne hos familien. 

Familiens ældste søn, Francois Mumbere, som ikke længere bor hjemme og derfor ikke er ramt af symptomerne, siger til TV ØST, at det næppe var svampe, der er skyld i familiens sygdom.