Oversvømmelse lukker vej - borgere isoleret i en uge

Borgerne i to husstande i Faxe har ikke kunnet komme ud af deres hus siden snestormen. Først drillede sneen – siden har en oversvømmelse forhindret biler i at køre igennem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der er stadig lidt kød tilbage i fryseren. Men vi mangler brød og grøntsager.

Sådan er situationen hus Gitte Wandahl, der ikke siden weekenden har kunnet komme ud at handle. Først var der nemlig snestorm, og siden har vejen til familiens hus været oversvømmet af en halv meter regn- og smeltevand.

- Min søn har prøvet at komme ud - men han kunne ikke. Og jeg måtte også opgive at komme til en aftalt tid hos lægen. Det er rigtig irriterende, siger Gitte Wandahl.

Først væk i morgen

Det er Pushusvej ved Faxe, der er blevet ramt af oversvømmelserne.

Først fredag begyndte kommunen at pumpe vand væk fra vejen, og der står stadig fredag eftermiddag stadig mellem 30 og 40 centimeter vand på vejen og den nærliggende mark. Først lørdag venter Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, at vandet på vejen er væk igen.

Ingen steder at pumpe vandet hen

Borgerne på vejen er kede af, at kommunen ikke har hjulpet dem før nu. Men forklaringen er ligetil, siger Jørgen Veisig, der er centerchef for Center for Ejendomme, der har ansvaret for de kommunale veje i Faxe Kommune.

- Vi har været opmærksomme på problemet, og har været forbi stedet flere gange i løbet af ugen. Vi har bare ikke haft nogen steder at pumpe vandet hen uden at det udløste andre og mere alvorlige oversvømmelser, siger han.

Faxe Kommune skriver i et notat om hændelsen, at kloaknettet i området er underdimensioneret. De vil derfor nu undersøge, hvordan man kan forbedre kloakeringen i området.