Optiker efter rambuktyveri: - Det må være nøje planlagt

Indehaveren af Dit Syn i Haslev, Lotte Holmqvist, tror, at rambuktyveriet i butikken natten til torsdag var nøje planlagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdagen er noget anderledes for Lotte Homqvist og hendes ansatte i butikken Nyt Syn i Haslev.

- Vi har måtte etablere indgang i bagindgangen, for hele fronten er helt lukket af. Så vi får travlt med at få fat i firmaer, der kan levere noget nyt i en fart, fortæller hun torsdag formiddag til TV ØST.

quote De må have nøje planlagt det, for de har kunne demontere maskinerne korrekt. Det er nogle maskiner, der kræver en vvs’er til at montere, men de har vidst, hvad de skulle bruge af værktøj

Lotte Holmqvist, indehaver af Dit Syn

For natten forinden, klokken 02.30, fik hun meldingen om, at hendes optikerforretning på Torvet i Haslev havde været udsat for indbrud, og hun skyndte sig derfor til butikken.

- Da jeg kom frem, var politiet allerede på stedet, og jeg ser så, at facaden er trykket helt ind. Da jeg så det, tænkte jeg, at det var lidt mere, end når vi har prøvet, at tyve er gået efter vores solbriller og let omsættelige dyre mærkevarestel, fortæller Lotte Holmqvist til TV ØST.

Har haft det rigtige værktøj

Og hun viste sig at have ret i sin formodning. For ikke bare havde tyvene kørt en bil ind i facaden for at bryde ind, de var også gået målrettet efter udstyr for omkring en halv million kroner.

- De er gået gennem hele butikken, ud gennem kontoret og ud til værkstedet, hvor de målrettet er gået efter vores tre slibemaskiner, som man bruger til at slibe brilleglas med. Vores synsprøvemaskiner er de gået uden om, og der er ikke stjålet noget andet, fortæller Lotte Holmqvist.

Det og flere andre ting ved tyveriet gør, at Lotte Holmqvist tror, det ikke blot var et tilfældigt tyveri.

- De må have nøje planlagt det, for de har kunne demontere maskinerne korrekt. Det er nogle maskiner, der kræver en vvs’er til at montere, men de har vidst, hvad de skulle bruge af værktøj og alle maskiner var demonteret korret, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så det ud natten til torsdag efter rambuktyveriet.
Sådan så det ud natten til torsdag efter rambuktyveriet.
Foto: Frederik Holmsgaard

Selv har Lotte Holmqvist aldrig prøvet noget lignende i nogle af hendes Dit Syn-butikker i Faxe, Ringsted eller Haslev.

- Vi har aldrig prøvet noget lignende. Men jeg har hørt, at andre optikerbutikker blev tømt, hvor man så har en teori om, at udstyret bliver kørt til Østeuropa for at starte butikker op der, siger hun.

Må tænke konstruktivt

Butikken i Haslev har åbent torsdag, men rambuktyveriet rammer indehaveren og de ansatte på en noget anden måde, end hvis det var brillestel og solbriller, der var blevet stjålet.

- Alt, hvad vi får ind af glas nu, skal vi køre til en af de andre butikker for at slibe. Vi kan sagtens betjene og tage synsprøver. Det er kun selve slibningen, hvor vi må køre til en af vores andre butikker, siger hun.

Det er svært at høre på Lotte Holmqvist, da TV ØST taler med hende i telefonen, at hun er vred på tyvene efter nattens voldsomme indbrud. Men for hende er der ikke andet at gøre end at se fremad.

- Jeg var nok mest vred, da jeg gik nede i nat og gjorde rent, men i dag er man nødt til at tænke konstruktivt og finde ud af, hvordan vi kommer videre, siger hun.

Hun er dog ked af det, som tyveriet medfører for hende og butikken.

- Man føler, retssikkerheden er krænket på en måde. For der er meget arbejde i det for os. Vi skal indhente tilbud for at få ting lavet, og det kan måske godt kræve nogle lukkedage at få lavet det, og bagefter skal vi også have kontakt med forsikringsselskaberne. Så man føler jo man bliver påført en del unødigt arbejde, siger hun.

Dejligt hvis nogen har set noget

Hun har dog en bøn til alle, der på nogen måde kan hjælpe til i sagen.

- Hvis man har set den mørkeblå Skoda Fabia, der blev brugt til det, og som har en del skader nu, så ville det jo være fantastisk. Det ville være dejligt, hvis nogen har set noget, siger hun.

Det var en mørkeblå Skoda Fabia, der blev brugt til at bakke ind i Dit Syns facade klokken 02.30. Bilen er formentlig årgang 1999-2007, og den har anhængertræk. Højre baglygte blev ødelagt under rambuktyveriet.

Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.