¨

Oprør over farlig skolevej

Foto: TV ØST

I løbet af de seneste måneder er to skoleelever blevet påkørt på en stærkt trafikeret skolevej i Haslev. Nu er forældrene gået i kamp for en mere sikker vej.

Forældrene i Haslev har nedsat en borgergruppe, som har til formål at kæmpe for en mere sikker skolevej. Vejen fungerer både som skolevej og som gennemvej ud til motorvejen. Det resulterer i, at der er rigtig meget trafik på den smalle vej, og da der hverken er lyskryds eller cykelstier på vejen, mener forældrene, at det er for farligt for børnene at færdes på vejen.

- Der bør etableres et lyskryds, så både biler og børn kan komme sikkert over vejen, og så skal strækningen langs Bråbyvej sikres, så de bløde trafikanter kan komme sikkert frem. Lige nu kører lastbiler tæt på cyklister og fodgængere, og man kan næsten ikke køre der samtidig, lyder det fra Suzanne Kongsgren, som er med i borgergruppen.

Inden for de seneste måneder er to skoleelever blevet påkørt. Heraf har den ene fået alvorlige og varige mén.

I Faxe Kommune har forvaltningen tænkt over mulige løsninger i to år.

- Vi gør noget her og nu, vi opstiller en bladnt andet en bom, så cyklerne ikke kører direkte ud på vejen, og så samarbejder vi med politiet, så vi kan sikre os, at bilisterne overholder hastighedsgrænsen, siger formanden for teknik- og miljøudvalget i Faxe Kommune, Ivan Lilleng (Kons.).

Foreløbig er der dog hverken et lyskryds eller en cykelsti på tegnebrættet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App