Opfordrede til at skyde på flygtninge: Nu er DF'er fortid i integrationsudvalg

Den tidligere formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, Steen Petersen (DF), er nu helt ude af udvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, Steen Petersen (DF), sidder ikke længere i udvalget. Byrådet skiftede ham i aftes ud med partifællen Bente Abrahamsen. Og Steen Petersen fik ikke lov til at gå i stilhed.

- Her i dagsordenen ser sagen jo meget uskyldig ud. Men vi ved jo, at der ligger et stort drama bag. Et drama, der har bragt vores kommune i stort set alle landets medier. Vi er blevet landskendt. Desværre ikke på en positiv måde, sagde Knud Erik Hansen (S).

Steen Petersen skabte overskrifter i både lokale og nationale medier i slutningen af august. I et opslag på Facebook opfordrede han spanske grænsebetjente til at skyde efter de immigranter, der forsøgte at trænge ind i den spanske enklave Ceuta i Marokko i Nordafrika.

- Jeg skal opfordre det spanske politi til at bruge deres skydevåben for at stoppe invasionen. Betjente skal skyde for at ramme, skrev han blandt andet.

quote Det er stadig derude i cyberspace. Det kan ikke tages tilbage igen. Det er ikke ok

Nellie Bradsted (V), medlem af Faxe Byråd

I første omgang skrev politikeren, at opslaget var skrevet på vegne af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune. Den sætning blev senere slettet. Toppen i Dansk Folkeparti tog afstand fra opslaget. Lokalt krævede Socialdemokraterne, at Steen Petersen blev afsat som formand. Han valgte at gå selv.

Samtlige partier i byrådssalen tog i aftes afstand fra Steen Petersens udtalelser. Venstres Nellie Bradsted var yderst tilfreds med, at Steen Petersen havde trukket sig.

- Jeg føler det dybt krænkende, at jeg som medlem af Beskæftigelses- og integrationsudvalget kommer til at stå inde for sådan nogle brutale udtalelser. Jeg er godt klar over, at Steen Petersen senere rettede i opslaget. Men det er stadig derude i cyberspace. Det kan ikke tages tilbage igen. Det er ikke ok, sagde hun.

Hovedpersonen, Steen Petersen, slog fast, at han gik som formand for udvalget, fordi han blev tvunget til det.

- Jeg trak mig som formand for udvalget, fordi jeg fik at vide, at der var et flertal, der ville afsætte mig. Jeg trak mig ikke, fordi jeg synes, det er rigtigt. Hvorfor skulle jeg gøre det? Det er helt absurd. Jeg har lov til at skrive på Facebook, hvad jeg synes om, hvad der foregår i Europa. Det er der ikke nogen, der skal bestemme over. Heller ikke jer, sagde han til sine byrådskolleger.

Og senere tilføjede han:

- Meningen med et medie som Facebook er, at man kan starte en debat. Og det er lykkedes. Der er masser af danskere, der støtter mig. Men de tør ikke sige det. Vi har lov til at standse indvandring, der bliver gennemtvunget med vold og magt. Det har spanierne naturligvis også, lød det fra Steen Petersen.

Kritik på forhånd 

Nu har han altså valgt at trække sig helt ud af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Steen Petersen får i stedet en plads i Socialudvalget. Hans formandspost bliver overtaget af Bente Abrahamsen (DF).  Det skabte på forhånd bekymring hos flere af politikerne i byrådssalen.

- Det bekymrer mig lidt, at Bente Abrahamsen har stemt nej til alt i de sidste mange sager om integration, vi har haft her i byrådet. Vil hun arbejde for integration, eller vil hun ikke?, lød det fra Finn Hansen (S).

Gruppeformand for Dansk Folkeparti, Eli Jacobi Nielsen, betegnede det som upassende på forhånd at kritisere Bente Abrahamsen, inden hun var tiltrådt som formand.

Og Bente Abrahamsen sagde ved aftenens byrådsmøde selv, at hun gerne vil arbejde for integration.

- Men det afhænger af, om de nyankomne har viljen og evnen til at tilpasse sig normer og værdier i det danske samfund. Har de viljen til at blive selvforsørgende, og er de klar til at gøre en indsats, skal vi selvfølgelig hjælpe dem til at blive en del af vores samfund. Og med hensyn til Steen Petersen, så synes jeg ikke, vi skal koge mere suppe på det, sagde hun.