Opdateret: Halm i flammer

Politiet har mistanke om, at stor-brand på mark syd for Faxe var påsat. Bigballer for tusindevis blev flammernes bytte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Faxe Brand og Redning blev alarmeret klokken 02.25 i nat af et vidne, der kunne se ildskæret på den afsidesliggende mark på lang afstand. Det store hamloplag var overtændt, da brandfolkene nåede frem. Derfor kunne brandfolkene intet stille op. 

Brandfolkene har i løbet af natten sikret, at ilden ikke bredte sig. Og de var i dag stadig på stedet for at holde ilden under kontrol.

- Da jeg kørte fra Rønnede kunne jeg se, at der var lys på himlen. Så var jeg godt klar over, at der var noget galt, siger indsatsleder ved Faxe Brand og Redning, Klaus Simonsen.

Flere brande

Vagtchef hos Sydsjællands  og Lolland-Falsters Politi, Kenneth Pedersen, oplyser, at politiet nu skal undersøge muligheden for, at branden er påsat.

-   Få timer før branden ved Faxe, var der en lignende brand i nabo-politikredsen i nærheden af Roskilde, så vi skal i gang med at koordinere de videre undersøgelser med Midt- og Vestsjællands Politi, siger han.

Brande i området

Sidste år blev området omkring Faxe og Præstø hærget af flere påsatte brande I halmballer. Blandt andet blev 400 halmballer brændt af den 15. september i Faxe. Derfor frygter Faxe Brand og Redning, at de atter I år får travlt.

- Det er da lidt underligt, at det lige er i vores område her. Vi har selvfølgelig mange landbrug rundt omkring, men man kunne jo godt tænke sig, at det var nogen, der render rundt og sætter ild i det der halm for sjov skyld, siger indsatsleder Klaus Simonsen.