Offer vil betale kriminelle for at straffe hjemmerøvere (Video)

Et offer for hjemmerøveri vil nu tage loven i egen hånd for at sikre en straf til de røvere, der trængte ind i hans hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Offeret har besluttet sig for at betale andre for at straffe gerningsmændene, siger han til TV2 ØST.

Leif Jensen fra Haslev fortæller til TV2 ØST, at han allerede har betalt sig til oplysninger om de tre gerningsmænd, der trængte ind i hans hjem den 1. januar i år og truede sig til 15.000 kroner.

- Jeg har gode kontakter i de miljøer, der har kendskab til, hvem der gør sådan noget, og de navne, jeg fik, har jeg givet videre til politiet. Men politiet siger, at der ikke er nogen beviser for, at det er de rigtige gerningsmænd. Derfor har jeg besluttet selv at gøre noget, siger Leif Jensen til TV2 ØST.

[video:video_mangler:100128_hjemmeroeveri.flv]

Sydsjællands - og Lolland Falsters politi kritiserer Leif Jensen for initiativet.

- Man kan ikke få nogen til at dele øretæver ud. Det er strafbart i sig selv at gøre, og det tager vi afstand fra, siger politiinspektør, Flemming Madsen fra Sydsjællands - og Lolland Falsters politi til TV2 ØST.

En web-undersøgelse, som det journalistiske magasinprogram "Missionen" har lavet, viser, at danskerne er begyndt at bevæbne sig af frygt for hjemmerøverier og dermed er parate til at tage kampen om mod eventuelle hjemmerøvere.

I undersøgelsen svarer halvdelen af de adspurgte, at de frygter for hjemmerøverier og at frygten har fået dem til at træffe forskellige forholdsregler herunder at anskaffe sig slagvåben af forskellig karakter og enkelte svarer, at de har anskaffet skydevåben.

En forsker kalder udviklingen bindegal og advarer mod tendensen.

- Hvis man begynder at anskaffe sig skydevåben for at forsvare sig, så ender det med at man kommer til at skyde nogle af sine nærmeste. Og tanken om at dræbe folk, der begår tyveri er helt ude i hampen, siger Anders Hede, der forsker i danskernes tryghed for Trygfonden.

TV2 ØSTs journalistiske program "Missionen" sætter torsdag aften fokus på danskernes frygt for hjemmerøverier. Se med klokken 20 på Kanal ØST.

 

Se mere om Missionens udsendelse her