Nyt ungdomsråd skal rådgive politikere (Video)

Nydanskere og indvandrere skal engagere sig bedre i samfundet. Det skal et nyt ungdomsråd sørge for. Søndag var 50 unge samlet i Haslev for at dyste om at blive valgt til blandt andet at rådgive politikere og ministerier i integrationsspørgsmål.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For 50 unge mellem 16 og 28 år gælder i denne weekend. Fremlæg dine bedste ideer og holdninger til hvordan integrationen kan gøres bedre.

- Vi er nået så langt at vi allesammen der er med her i dag har integreret os som vi skal, og har fået den uddannelse som vi nu har synes der er interessant. Vi er en del af det her samfund, men vi skal rykke os et skridt videre, og vise alle andre der ikke er kommet ligeså langt, at det kan lade sig gøre, siger Imran Erdogmus fra Holbæk.

[video:video_mangler:100227_ungdomsraad.flv]

Søndag vælges der 14 repræsentanter til et nyt råd kaldet 'Ny dansk ungdomsråd'.

- Vi ved jo at foreningslivet har utrolig meget at tilbyde, og vi ved at de unge nydanskere har utrolig meget at tilbyde, så det er to ting vi gerne vil have til at mødes, siger Michael Johnson, der er koordinator fra Dansk Undgoms Fællesråd.

Deltagerne på workshoppen, der vist godt kan karakteriseres som velintegrerede, mener alligevel at de kender til, hvad der rører sig i ghettoer, hvor der bor mange udlændinge

- Det er lige meget om man bor på Strandvejen eller i Vollsmose, det der er vigtigt  er ens holdninger og  initiativ i samfundet, og det er dét vi skal gøre i dette ungdomsråd, siger Nurcan Celik fra Ringsted.