Nyt hunde-netværk

Hunden Sepp er lidt af en redningshund. Den kan nemlig noget, som så mange andre ikke kan. Hvis du for eksempel har tabt dine bilnøgler, kan du ringe efter Sepp, og så kommer den og finder dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste kender nok følelsen af ikke at kunne finde sine ting. Men nu kan du få hjælp. Golden Retrieveren Sepp og 130 andre hunde i Danmark stikker nemlig snuden i andres sager. Danmarks Civile Hundeførerforening har lavet en tjeneste for folk, der ikke kan finde sine ting.

- Den bruger sin næse og leder efter noget, som normalt ikke ligger de steder, som vi går. Det kan være ude eller inde. Den kan for eksempel finde punge, bilnøgler, mobiltelefoner og større smykker, siger Sepps ejer Leif Jensen fra Haslev.

En af dem, der har haft glæde af Leif Jensen og hans hund, er Knud Andersen fra Terslev. Han kom nemlig i problemer, da han var på jagt.

- Jeg gik ned ad en markvej, og da jeg kom ned til en å, så opdagede jeg, at jeg havde tabt min pung. Så var der jo ikke andet at gøre end at ringe efter en hund, som kunne komme at finde den, siger Knud Andersen.

- Knud viser, hvor han cirka har gået, og vi går ikke mere end 150 meter, så havde hunden fundet den, siger Leif Jensen.

Det er næsten gratis at få en af hundene fra tjenesten til at hjælpe med at finde ting. Det eneste man skal betale er kørselspenge til benzin. I de sidste tre år har Sepp været en del af eftersøgningstjenesten.

Du kan læse mere om eftersøgningstjenesten hos DcH her.