¨

Ny struktur skal give bedre skole i Faxe

Foto: TV ØST

Undervisningsministeriet dumper Møllevangskolen i Faxe i en ny undersøgelse. En ny skolestruktur i kommunen vil forbedre kvaliteten, håber politikere og skolele

Møllevangskolen i Faxe er blandt de 17 ringeste i landet i forhold til kvalitetsforventningerne, fastslår Undervisningsministeriet i en ny opgørelse. Det ærgrer næstformanden i skolens bestyrelse.

- Det er noget skidt. Det er ikke rart, at blive udnævnt til en dårlig skole. Det føler jeg ikke, vi er, lyder det fra Poul-Erik Jørgensen, der selv har en søn, der netop er gået ud af 9. klasse, samt en dreng i 7. klasse.

Næstformanden peger på manglende ressourcer som det store problem, og politikerne er kommet på banen.

- Det er ikke tilfredsstillende. Derfor har vi besluttet at øge budgetterne til kvalitet i folkeskolen med godt fem mio. kroner i det kommende budget, siger Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe Kommune.

Desuden har man ændret skolelstrukturen i kommunen. Tidigere var der 12 små skoler nu er der tre store. Det gir mulighed for øget samarbejde mellem lærerne og dermed et højere fagligt niveau, håber skolen.

- Netop den nye struktur i Faxe, giver nogle flere muligheder. Og det giver os nogle muligheder for at komme videre, erklærer Mette Løvbjerg, leder af Midtskolen i Faxe Kommune, som Møllevangskolen er en del af.

Undervisningsministeriet er i dialog med Faxe Kommune for at få hævet skolekvaliteten.

02:07 Luk video

Du kan se karaktergennemsnittet for din skole her

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App