Ny folkeskole havde første åbningsdag

Vibeengskolen i Haslev er helt ny, og i dag slog skolen for første gang dørene op for eleverne. Oven i købet er skolen helt energineutral.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For både lærere og 450 nye elever var det en ganske særlig dag. De skal nemlig gå på den helt nybyggede Vibeengskolen i Haslev, og i dag havde de første skoledag.

Skolens leder, Marianne Svane, har set frem til denne dag.

- Det er ubegribeligt. Jeg har slet ikke ord for, hvordan det er at have arbejdet så mange år med et idegrundlag til en skole, siger Marianne Svane. 

Eleverne kan se frem til mange forskellige former for udendørsaktiviteter på skolen. Det cirka 160 millioner kroner store byggeprojekt rummer alt fra en BMX-bane og køkkenhave til arealer med petanque og en forhindringsbane. 

Vibeengskolen er en afdeling af Vestskolen, der rummer 3 skoler, og det er Sigurd Brønnum, der er skoleleder for alle afdelingerne.

- Vi har simpelthen så mange udenomsarealer, så vi kan være ude. Vi kan bevæge os, og vi kan også være inde og bevæge os. Så vi har bygget en skole, der rummer de faciliteter, som vi har ønsket os meget længe, siger Sigurd Brønnum.

Byggeriet af Vibeengskolen har været forsinket, men nu er den klar. Tilmed er det Danmarks første energineutrale skole.