¨

Nultolerance over for hærværk i idrætsforeninger

Nu skal det være slut med hærværk mod de ting og faciliteter, som Faxe Ladeplads Idrætsforening benytter sig af.

Konsekvensen af den hærværk, som foreningen oplevede sidste år, har nu gjort, at der er blevet investeret i videoovervågning af området, skriver Sjællandske.

- Sidste år brugte vi 70.000 kroner på at udbedre de skader, som vi havde fået efter, at folk havde lavet hærværk mod os, og det vil vi ikke finde os i længere. Vi har bedre ting at bruge pengene på, siger formand for idrætsforeningen Pehr Hoxer.

Også Dalby G & IF har problemer med hærværk, og ordet "nul-tolerance" går igen.

- Vi har store problemer med en gruppe, som ikke har lært, hvordan man begår sig. De laver hærværk mod legepladsen, tisser i barnevogne, smadrer flasker, tænder bål og bryder ind på Bauneskolen. Vi ved alle sammen hvem det er. Derfor har nogle af dem få besked på, at de ikke er velkomne i Dalby Hallen, siger Torben Reiner Jensen.

- Nul-tolerancen omfattede i første omgang motionscentret, men gælder nu hele Dalby Hallen. Det skyldes en episode 25. januar i år, hvor nogle af lømlerne tog fat i en yndlingespiller under en håndboldkamp. Vi valgte at tilkalde politiet, som registrerede personerne, siger Torben Reiner Jensen.

Han og Dalby G & IF håber, at både de vilde børn og unge og deres forældre vågner op, før nogen kommer alvorligt til skade, siger han til Sjællandske.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App