Nu er 45 kvikteststeder åbne: - Det er vældig praktisk

Mandag åbnede 45 nye kvikteststeder i regionen til stor glæde for borgerne. Det er både praktisk og let fortæller flere, der i dag blev testet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I sundhedscenteret i Faxe var de nået til test nummer 80, da det blev Kristian Egede Nielsens tur til at blive testet. Normalt bliver han testet i Præstø, men mandag åbnede et helt nyt kvikteststed i Faxe bare to kilometer fra hans bopæl.

- Det er vældig praktisk. Sidste gang kørte vi til Præstø, min kone og jeg. Det er jo længere væk, og så stod vi i kø en time, og her gik vi lige ind, siger Kristian Egede Nielsen.

Flere mødte mandag op for at blive kviktestet i Faxe, blandt andet Kirsten Pedersen fra Karise.
Flere mødte mandag op for at blive kviktestet i Faxe, blandt andet Kirsten Pedersen fra Karise.

Maksimalt 20 kilometer til test

De 45 nye kvikteststeder i Region Sjælland er en del af regeringens teststrategi. Blandt andet skal der maksimalt, ifølge Region Sjælland, være 20 kilometer til det nærmeste kvik- eller PCR-teststed. Det er uanset, hvor borgerne bor i regionen. 

Derudover er det et led i sundhedsmyndighedernes anbefaling om, at borgerne bliver testet to gange om ugen, hvis de omgås andre mennesker enten via skole eller arbejde. 

- Den her indsats er helt afgørende for vores planer om at åbne samfundet igen. Vi ønsker os allesammen tilbage og kunne leve det frie liv både med familie og venner eller gå en tur i biografen. Der er test en helt afgørende forudsætning for at kunne komme tilbage, siger regionrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen (S).

Heino Knudsen (S), regionrådsformand i Region Sjælland.
Heino Knudsen (S), regionrådsformand i Region Sjælland. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Og det at kunne blive testet tæt på ens bopæl, det var flere af de borgere, der blev testet i Faxe, altså glade for.

- Det er da godt, at dem, der har brug for at blive testet, kan blive testet, uden det er besværligt, siger Kirsten Pedersen, der også mødte op for at blive testet i Faxe.

Stille dag i Sorø

I Sorø åbnede der mandag også et nyt kvikteststed. Den første dag var forholdsvis stille, men det betød også, at folk kom hurtigt til.

- Det gør det åbenlyst lettere, og jeg håber jo, der bliver åbnet op lige om lidt, og så skal det være let at komme til test. Det er noget bedre end at stå i kø halvanden time 30. december i Ringsted, så det her går da noget hurtigere, fortæller Mikkel Hørbye.

Mikkel Hørbye var én af dem, der blev testet på et af de nye teststeder i Sorø.
Mikkel Hørbye var én af dem, der blev testet på et af de nye teststeder i Sorø. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

I øjeblikket tester Falck 5000-7000 borgere i Region Sjælland om dagen, men har kapacitet til til meget mere. De nye kvikteststeder vil som udgangspunkt have åbent på faste dage, og man kan blive testet uden først at bestille tid.