¨

Nej tak til mobilmast

Foto: TV ØST

30 meter fra ægteparret Larsens hus har Ringsted Kommune givet tilladelse til, at der skal stå en 42 meter høj mobilmast.

-  Det er hele vores planlagte eksistens, som bliver slået i stykker her, siger Kurt Larsen, efter han og hans kone fik at vide, at kommunen har givet tilladelse til, at der skal opføres en 42 meter høj mobilmast.

Det er Ringsted Kommune, der har givet en Landzonetilladelse til at opføre masten. Der er nu klagefrist, indtil den 2. december 2014.

Førslev ønsker mast

Kurt og hans kone bor på Førslev Møllevej i Ringsted Kommune. To kilometer fra deres hus er kommunegrænsen til Faxe, og her ligger landsbyen Førslev, hvor beboerne er så trætte af det dårlige mobilsignal i omrodet, at de på et møde i tirsdags besluttede at udpege to områder, hvor der potentielt kunne rejses mobilmaster, så signalet kan forbedres.

- Vi vil gerne have bedre dækning, og derfor vil vi også have en mast stående. Så håber vi bare på, at der er et teleselskab, der gerne vil opstille master der, siger Klaus Helsted, der er formand for Førslevs Sogns Beboerforening.

Forskel mellem kommunegrænser

Hos Sussanne og Kurt Larsen undrer de sig over, at man i stedet ikke kan opstille masterne på Faxesiden, når deres nabolag ikke er interesserede i at få masten op.

- Jeg synes, at det virker ret åndssvagt, hvorfor masten skal stå her hos os, når det primært kommer borgerne i Faxe til gode, siger Sussanne Larsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra selskabet telecon, der opstiller masterne, eller fra Ringsted Kommune. 

05:23 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App