¨

Narkobande afsløret i stor smuglersag

Foto: TV ØST

Kilovis af amfetamin lå skjult i biler, som blev kørt fra Holland til blandt andet Haslev. 11 er anholdt og fængslet.

En islænding bosat i Spanien har angiveligt styret en nordisk gruppe, der har bragt store mængder amfetamin til Norden.

I alt drejer sagen sig om indsmugling af 34 kilo amfetamin, som i biler er blevet kørt fra Holland til Danmark, oplyser Københavns Politi.

Kørte til Haslev
Sagen har hidtil været hemmeligholdt, men torsdag røber politiet detaljer om sagen i en pressemeddelelse.

Både i Sønderjylland, på Fyn og på Sjælland har de involverede betjente været i sving under efterforskningen.

- Den 13. september kunne vi observere, at flere af vores mistænkte kørte over landegrænsen og derfra videre til Haslev på Sjælland, oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi.

Her blev to unge islandske mænd med tilknytning til Haslev-området anholdt, og i bilen, de var kørende i, lå der 22 kilo gemt i køretøjets bund.

11 personer sigtet
Under en anden smuglertur var der 12 kilo amfetamin under sæderne i en bil, som en fransk statsborger med chilensk baggrund havde kørt til Danmark.

I alt er 11 personer blevet sigtet i sagen, som er blevet efterforsket af politifolk fra Island, Norge, Sverige og Danmark.

Senest blev tre mænd først på ugen anholdt i Danmark. De sigtes for at skulle have bestilt 10 kilo fra den første leverance.

Forbilledligt samarbejde
En 27-årig mand blev anholdt i Sønderjylland, og det samme skete for en et år ældre fynbo samt en 42-årig mand, der sad i et arresthus på Fyn.

- Vi har i denne sag haft et forbilledligt samarbejde, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen om den internationale efterforskning.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App