¨

Naboer raser over reklamepylon i Rønnede

Foto: TV ØST

Politikerne i Faxe kommunes Teknik- og Miljøudvalg har besluttet at rejse en 24 meter høj reklamesøjle for erhvervsområdet Eco Valley i Rønnede.

- Jamen jeg er jo ked af det og føler at jeg er den lille mand, der bliver kørt over. Det er sådan, jeg har det. 

Kurt Johansen bliver nærmeste nabo til den reklamepylon, der skal stilles op lige uden for byskiltet i Rønnede. Pylonen skal tiltrække nogle af de erhvervskunder, som politikerne håber vil investere i erhvervsområdet Eco Valley. Lige nu er ikke en eneste grund solgt, og derfor har kommunens folk tænkt, at en pylon, der kan ses fra motorvejen, måske kan lokke kunder til. 

- Vi har talt med nogle erhvervskunder, der faktisk ER interesserede, siger Ivan Lilleng (kons.), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faxe kommune, og fortsætter: Men de siger, at de vil være meget mere tilbøjelige til at investere, hvis området kan ses fra motorvejen. Så det er en afvejning af, om vi vil have nogle erhvervskunder, der kan skabe arbejdspladser, eller ikke, siger Ivan Lilleng. 

Naboerne i området er til gengæld rasende over, at pylonen skal stå lige udenfor byskiltet. Dvs. ganske få meter fra deres huse. Skiltet lyser, så det kan ses fra motorvejen, det betyder også at det lyser op over hele området. Og så pynter det jo ikke ligefrem med sådan en 24 meter høj nabo.

- Uanset, hvor vi er i vores have, vil vi kunne se den pylon. Det vil være slut med at kigge på stjernehimlen, for pylonen lyser det hele op. Det vil være slut med at hygge sig inde i udestuen med lys, for den vil være oplyst af pylonen. Vi kan ikke længere sove for åbne vinduer om sommeren, for så vil gardinerne blafre og lyset komme ind siger Lotte Andreasen, der er nabo til pylonen. 

Naboerne er vrede over, at kommunens folk mener, at det er i orden at placere pylonen lige på den anden side af byskiltet. Altså i landzone, men alligevel. - Det ER jo byzone. Det her er et villakvarter, hvor der bor mennesker, det kan man ikke bare negligere, siger Lotte Andreasen.

Kommunen har faktisk ansøgt Vejdirektoratet om at stille pylonen nede ved motorvejen. Kommunens folk synes også at den passer bedst dernede. Men Vejdirektoratet gav afslag, og så forsøger kommunen altså nu at give sig selv dispensation, så de kan stille pylonen op et andet sted. Ifølge Ivan Lilleng kunne forvaltningen kun pege på et sted, og det var 32 meter fra Kurt Johansens hus.

- Jeg kan godt forstå, at de er ærgelige over at have sådan en søjle stående, det ville jeg også selv være. Men det er altså en afvejning af, vil vi have nogle arbejdspladser til kommunen eller ej, siger Ivan Lilleng, (kons.) til TV Øst.

Dispensationen til at rejse pylonen er givet for 5 år. Det er politikerne i kommunen, der har truffet beslutningen, og det betyder at den kan ankes til Naturklagenævnet. 

03:57 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App