Mistanke om påsat brand i midlertidige flygtningeboliger

Et lagerlokale til seminariet i Haslev, der i øjeblikket huser flygtninge, stod natten til søndag i brand. Politiet formoder, at branden er påsat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kollegiebygningen i Haslev, der i øjeblikket huser 36 midlertidige flygtninge og migranter fra Eritrea og Syrien, blev natten til søndag ramt af en voldsom brand.

Det skriver DR Nyheder.

Ifølge Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er branden opstået i et rum, der tidligere er blevet brugt som kantine, men som nu bruges som lagerrum og fællesrum.

- Der er noget, der kan tyde på, at det har været en påsat brand – men at det ikke er forårsaget af noget udefra, siger Kim Kliver til DR Nyheder.

Ifølge politiet er en rude smadret på stedet, og politiets efterforskning tyder på, at branden er blevet antændt med noget materiale fra en person indefra.

- I den modsatte ende af lokalet, fra der hvor vinduet er knust, ser det ud som om, at der er antændt et bål, og det skal vi have set nærmere på, siger Kim Kliver til sn.dk.

Ingen tilskadekomne

Politiets teknikere er stadig i gang med undersøgelserne for at klarlægge brandårsagen, men politiet oplyser til DR Nyheder, at ingen af de 36 beboere, der midlertidigt bor på kollegiet, har været i fare.

Kim Kliver understreger desuden, at hvis branden er påsat, så har målet formodentlig ikke været at ramme flygtningene og migranterne:  

- Jeg tror, vi skal se på det her med den fornødne alvor – og ikke lave hypoteser, siger han til DR Nyheder.