Millionoverskud på Gisselfeld Kloster - Skovtårnet har trukket flere gæster til

Gisselfeld Kloster har et overskud på 3,5 millioner kroner for 2019.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er god grund til at glæde sig på Gisselfeld Kloster. Regnskabet for 2019 ser nemlig noget bedre ud end det for 2018.

2019 gav et overskud på 3,5 millioner kroner, mens klosteret året før afsluttede med et mere beskedent overskud på 550.000 kroner.

Det skriver Landbrugsavisen.

quote Det har generelt været et godt år med pæn pil op på landbruget, en endnu pænere pil op på turisme og event-delen

Jens Risom, administrerende direktør og godsforvalter, Gisselfeld Kloster.

En stor del af indtjeningen på Gisselfeld Kloster kommer fra landbrug og skovdrift, men derudover tjenes der også penge på ejendomsudlejning, turisme og events.

- Det har generelt været et godt år med pæn pil op på landbruget, en endnu pænere pil op på turisme og event-delen og et godt år for vores ejendomme og udlejning af jagt, fortæller administrerende direktør og godsforvalter Jens Risom til Landbrugsavisen.

Skovtårnet bærer en del af æren

Blandt andet har Skovtårnet, der ligger få minutter fra Gisselfeld Kloster, tiltrukket mange gæster til i 2019, og det har fået besøgstallet på klosteret til at stige væsentligt.

Af klosterets årsrapport fremgår det dog ifølge Landbrugsavisen, at der på ét område ikke har været fremgang på Gisselfeld. Salget af juletræer har ikke indbragt lige så meget, som man havde ønsket.

- På trods af de seneste års dårlige udvikling og de vanskelige markedsforhold er der positive forventninger til den fremtidige drift. Gisselfeld Kloster genplanter og opretholder juletræsproduktionen som hidtil, står der i årsrapporten.