Mariam: - Jeg kunne godt tænke mig en dansk veninde

Vi fortalte i går om det syriske ægtepar fra Faxe, som søger danske venner. I dag var der så ”åbent hus” for alle, der havde lyst il at lære dem bedre at kende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke let at rive teltpælene op og forlade alt det, man er vant til. Og det er slet ikke let at flygte hele vejen fra Syrien til Danmark, fordi man drives på flugt af krig. Som flygtning er der meget man skal lære. Man skal lære et helt nyt sprog. Nye skikke. Ny kultur. Og så skal man også ud og finde nye venner. Det sidste kan i sær være svært.

Rami og Mariam Maria kommer fra Syrien, og i går fortalte TV ØST historien om, at ægteparret søger danske venner så de, med deres egne ord, kan lære, hvordan man bliver dansk.

Derfor åbnede de i dag deres hjem op for alle nysgerrige sjæle, der havde lyst til at lære parret bedre at kende.

- Det betyder meget for mig, at der er nogen i Faxe eller i Danmark, der har lyst til at støtte mig og min kone og sige til os, at vi ikke er alene, siger Rami.

Og konen Mariam Maria savner en veninde, hun kan hygge sig med.

- Jeg kunne godt tænke mig en dansk veninde, som også kan hjælpe mig med at lære dansk, siger Mariam Maria.

Parret havde brygget en masse kaffe, bagt syriske småkager, og så blev der serveret dadeljuice. Da TV ØST kiggede forbi hen ad eftermiddagen, havde et par stykker været forbi. Blandt andre Sara fra Faxe Ladeplads.

- Når nogen rækker hånden ud, så skal man skal man i mod den, hvis man har mulighed for det, og se hvad det fører til. Det kan jo aldrig skade noget, tænker jeg, fortæller Sara.

Rami fortæller, at 10 personer kiggede forbi i dag.