Mand tæsket og afpresset - to anholdt i rockerklubhus

Onsdag aften anholdt politiet yderligere to mistænkte ved et nyt rockertilholdssted i Finlandsgade i Haslev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering
De to mænd blev torsdag eftermiddag varetægtsfængslet til den 18. oktober efter grundlovsforhør. De er sigtet for vold og den ene for vidnetrusler efter en grov voldssag fra Nykøbing Falster i mandags.

To mænd med tilknytning til rockerklubben Satudarah er blevet anholdt efter et voldsomt overfald i Nykøbing Falster.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Anholdelsen fandt sted ved rockerklubbens nye klubhus på Finlandsgade i Haslev, hvor politiet var massivt til stede onsdag aften.

quote Der har været tale om intern afstraffelse

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Begge mænd er mistænkt for at have tæsket, sparket og afpresset en 24-årig mand fra Nykøbing Falster. Ifølge politiet fandt overfaldet sted på en parkeringsplads ved Prinsholmvej mandag aften.

Dagen efter overfaldet blev to andre mænd med tilknytning til rockermiljøet anholdt i sagen. De blev varetægtsfængslet frem til den 18. oktober 2021.

Truede vidner til tavshed

Efter aftenens aktion er politiet nu oppe på fire anholdelser i sagen, og det glæder politiinspektør Kim Kliver ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi er meget tilfredse med de seneste anholdelser, og det er vi først og fremmest fordi, at man skal ikke kunne gemme sig i et klubhus velvidende, at man rent faktisk er efterlyst for en grov, grov voldsepisode, siger Kim Kliver.

quote Vi faldt for den skønne natur og den venlige lokalbefolkning

Repræsentant fra Satudarah i en mail til TV2 ØST

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi ser på det her med den største alvor, og vi er forhippet på, at disse gerningsmænd skal bringes foran en dommer, så de kan stå til ansvar for deres gerninger, tilføjer han.

De to mænd, som blev anholdt onsdag aften i Haslev, er begge sigtet for grov vold ved, at der blev slået gentagende gange på en person.

- Efterfølgende er der også sket vidnetrusler, hvor man truer personer, som er involveret i sagen, og som ligger til grund for sagen, siger Kim Kliver.

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Er der efter overfaldet i Nykøbing Falster et nyt bandeopgør under opsejling?

- Nej, det er vores opfattelse, at der har været tale om intern afstraffelse. Det vil sige, at den, der har været udsat for volden, efter politiets opfattelse også har en vis tilknytning til det her miljø. Og det er desværre ikke første gang, vi ser det. Men det viser, hvor vigtigt det er, at vi får slået ned på det her parallelsamfund, hvor de med egne interne spilleregler føler sig kaldet til at afstraffe hinanden, svarer Kim Kliver.

- Det kan vi ikke leve med. Hvis nogen begår noget kriminelt strafbart, så skal det være vores almindelige eksisterende retssamfund, der skal klare det. Det skal ikke være medlemmer af en eller anden klub, som skal afgøre det, tilføjer han.

Desuden skete anholdelsen i klubhuset onsdag aften ifølge Kim Kliver uden større dramatik.

- Det forløb sådan, at politiet viste tydelig tilstedeværelse, så det foregik uden problemer, siger han.

Rockerklub faldt for den skønne natur

Rockerklubben Satudarah slog sig i sommer ned i klubhuset Finlandsgade 27A i Haslev, hvilket skabte en del utryghed i lokalområdet, mens politiet øgede sin opmærksomhed på stedet.

Dengang forklarede en repræsentant fra Satudarah i en mail til TV2 ØST, at de valgte klubhuset på grund af omgivelserne og selve byen Haslev.

Klubhuset er beliggende på Finlandsgade 27A i Haslev. Det er i øvrigt samme bygning, hvor Bandidos tidligere har haft til huse.
Klubhuset er beliggende på Finlandsgade 27A i Haslev. Det er i øvrigt samme bygning, hvor Bandidos tidligere har haft til huse. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

- Jeg kan bekræfte, at vi er i Haslev, og det har vi været i et stykke tid. Vi faldt for den skønne natur og den venlige lokalbefolkning.

Satudarah MC lod samtidig forstå, at hverken borgmesteren eller andre har grund til bekymring:

- Borgmesteren eller andre har ingen grund til at bekymre sig over vores tilstedeværelse. Vi ønsker blot at dyrke vores fællesskab og køre motorcykel. Skulle folk af nogen årsag på nogen måde føle sig utrygge af vores tilstedeværelse, er man mere end velkommen til at ringe på døren eller skrive til vores mail.

Politiinspektør Kim Kliver oplyser, at politiet fortsat holder skarpt øje med klubhuset i Haslev.

- Vi ser på den kriminalitet med stor alvor og prioriterer mod den, og vores aktiviteter i går (onsdag red.) viser, at vi lever op til det løfte. Og den indsats kommer vi til at fortsætte, siger han.

Han understreger samtidig, at lokalbefolkningen ikke skal frygte for sin sikkerhed.

- Det her handler efter vores opfattelse om en intern afstraffelse, og vores indsats de seneste dage viser, at vi har øje på de her aktiviteter, så den almindelige borger behøver ikke være utryg, siger Kim Kliver.

Fordi politiet fortsat ikke kan udelukke, at der er medgerningsmænd på fri fod, vil der blive anmodet om, at grundlovsforhøret med de to anholdte fra aktionen i Haslev holdes for lukkede døre.

Opdateret: 

De to mænd blev torsdag eftermiddag varetægtsfængslet til den 18. oktober efter grundlovsforhør. De er sigtet for vold og den ene for vidnetrusler efter en grov voldssag fra Nykøbing Falster i mandags.