Lyn flækkede skorsten

Det voldsomme uvejr torsdag var så kraftigt over Faxe, at et lyn flækkede en skorsten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eftermiddagens voldsomme uvejr bød på flere dramatiske hændelser. I Faxe ramte lynet et hus, som nu må have ny skorsten.

- Lynet er slået direkte ned i skorstenen. Vi er derude nu med en lift for at se, hvad vi kan gøre. Vi erl idt bange for, hvordan både tag og skorsten tér sig, lyder det fra Falcks vagtcentral.

Kom uden forvarsel

Uvejret ramte for alvor regionen ved 14-tiden, og flere steder faldt der store mængder hagl og regn. I Faxe kom det meget pludseligt lige over middag, og det kom bag på en af beboerne på vejen, hvor skorstenen er flækket.

- Det kom fuldstændigt uden forvarsel. Jeg havde vinduet åbent, fordi vejret var så godt og sad med min søn på skødet, da der pludselig lød et ordentligt brag. Jeg er ikke i tvivl om, at det var lyden af lynet, der ramte skorstenen, fortæller en nabo.

Fuldstændigt surrealistisk

Både hun og børnene er rystede oven på uvejret.

- Vores hus blev ramt af et lille lyn, men heldigvis er vores el-installationer helt nye, og det var kun vores internetboks, der røg. Men det var voldsomt, og det var fuldstændigt surrealistisk at se skorstenen flække. Nogle af stenene er fløjet hen til os, og børnene er først lige faldet til ro nu. Vi er alle sammen meget forskrækkede oven på det her, fortæller hun.

Både i Slagelse, Lellinge og Borup har det voldsomme vejr forårsaget brande i løbet af dagen.