Lokalt rejsebureau åbner ældrecenter i Spanien

Rejsebureauet Tryghedsrejser åbner et ældrecenter ved navn 'Det Danske Hus' for borgere over 65 år i Puerto Banus i Costa del Sol i Spanien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De første gæster skal sendes afsted til februar næste år. 

Sådan lyder det fra direktør og grundlægger af Tryghedsrejser, Arne Møller. Han står bag rejsebureauet sammen med direktør Dorte Olsen-Kludt og vicedirektør Søren Larsen i GuldBoSund Friplejehjem og Rehabilitering ved Nykøbing Falster.

- Jeg har selv boet i Spanien i fem år, og der oplevede jeg, at ældre danskere, pensionister og lettere handicappede havde meget svært ved at komme rundt. Veje og fortove var meget stejle, og mange af hotellerne og lejlighederne var ikke egnet til gangbesværede, siger Arne Møller.

Har hyret dansk sundhedspersonale

Rejsebureauet vil lave rejser fra 14 dage til 6 måneder for ældre med funktionsnedsættelse.

- Vi ved, at der er flere ældre, som ikke længere tager på charterferier, fordi at de enten bruger rollator, krykkestok eller kørestol, eller på den ene eller anden måde har besvær med at bevæge sig rundt, siger Arne Møller.

quote - De første gæster skal sendes afsted til februar næste år

Arne Møller, direktør og grundlægger af Tryghedsrejser

Derfor tager rejsebureauet dansk sundhedspersonale med til Spanien, som skal støtte de gæster, der er fysisk udfordrede. Det er blandt andet en læge, en sygeplejerske og en fysioterapeut. Og det er især genoptræning efter knæ- og hofteoperationer, der er i fokus. 

-  Vi har lejet 18 lejligheder i Puerto Banus. Foruden rekreations- og afslapningsophold tilbyder vi genoptræning efter en knæ- eller hofteoperation, så den enkelte igen kan klare sig selv i eget hjem, lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten, siger Dorte Olsen-Kludt, som er bestyrelsesformand i Tryghedsrejser. 

Lejlighederne, der skal være rammerne for ældrecentret i Puerto Banus i Spanien.
Lejlighederne, der skal være rammerne for ældrecentret i Puerto Banus i Spanien. Foto: ORPEA

Samarbejder med fransk firma

Tryghedsrejser har lejet de 18 lejligheder af det franske firma Orpea, der driver private ældrecentre rundt omkring i verden. Selvom de har plads til 18 gæster, er planen i starten, at de kun laver rejser til mindre grupper.

- Vi starter ud med at lave rejser til grupper på fire til otte personer. Det er det, vi har personale til lige nu, og så håber vi på at udvide senere, siger Arne Møller.

Læs også
Plejehjem skaber særligt kunstværk
Læs også
Plejehjem skaber særligt kunstværk

Rejsebureauet har adresse i Faxe, og projektet har været undervejs i tre år, men har været forhindret af corona-pandemien. I dag er firmaets første åbningsdag, og de håber på stor efterspørgsel.

- Vi har ikke fået nogle henvendelser endnu, fordi vi lige er åbnet, men vi håber, vi får nogle gæster de kommende måneder, siger Arne Møller.

Tryghedsrejser har lejet de 18 lejligheder af det franske firma Orpea, som er placeret i dette område.
Tryghedsrejser har lejet de 18 lejligheder af det franske firma Orpea, som er placeret i dette område.