Lokale Louise på 17 spiller på superliganiveau

Louise Ringsing fra Karise på 17 er allerede en veteran i fodboldøjemed. Hun er yngste spiller på Brøndbys førstehold for kvinder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange gymnasieelever ville bruge efterårsferien på øl, fest og hornmusik.

Men ikke denne unge dame.

Mød Louise Ringsing. Siden hun som 3-årig begyndte i Karise, har hun buldret med bolden fra Brøndby til Tyskland og hjem igen.

- Jeg startede i Karise, så rykkede jeg til Strøby og spillede både dreng/pige. Så Haslev, Solrød, så Brøndby, og så jeg var et lille års tid i Tyskland for Turbine Potsdam, før jeg vendte tilbage til Brøndby igen, siger hun.

Droppede Tyskland for spilletid med landsholdet

Tiden i Tyskland beskriver hun som lærerig og god. Men på fodboldakademiet, hun gik på, kunne de ikke love hende spilletid. Det kan de i Brøndby 3F.

- Og så synes jeg, det kunne være fedt at spille sammen med 8 A-landsholdsspillere og træne sammen med dem.

De lange dage bærer frugt

Fire dage om ugen træner Louise Ringsing fodbold.

- Jeg begynder med at tage herind til morgentræning. Så tager jeg i skolen, så læser jeg lektier, før det er tid til aftentræningen, remser hun op.

Det kan godt blive nogle hårde dage, der i længden bevæger sig op omkring de 14 timer, før hun kan smide sig i sengen hjemme i Karise. Men ifølge cheftræner Peer Lisdorf bærer det tydelig frugt.

- Hun er et dygtigt talent, en fremtidens spiller. Og hun har et venstreben, vi er sikre på vil blive rigtig godt, siger han om hende.

Beskedne ambitioner

Selvom hun har flere holdmedlemskaber og kampe under bæltet end de fleste, hviler Louise Ringsing ikke på laurbærrene. Hun skuer fremad.

- Jeg vil gerne til udlandet igen på et tidspunkt, når jeg er klar. Måske lidt ældre. Men det må tiden vise. Lige nu er det bare at få spillet en masse kampe herhjemme i den danske, bedste liga.