Lokal brugs går mod strømmen: Udvider for anden gang

Kunderne i Karise er tro mod deres lokale butikker. Det er noget SuperBrugsen i byen kan mærke. Den udvider forretningen for anden gang på syv år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom der kun er omkring 2.300 indbyggere i Karise, som ligger mellem Hårlev og Faxe, holder byens borgere gang i de lokale forretninger.

Det går så godt, at den lokale Brugs nu udvider forretningen med 900 kvadratmeter. 500 til butikken og 400 til lagret.

- Vi har udvidet, fordi kunderne støtter godt op om os, siger Michael Bjerre, uddeler i SuperBrugsen Karise. 

Udvidelse koster over 20 millioner kroner og er finansieret af Brugsens kunder og ejere. Nemlig Karise Brugsforenings 3000 medlemmer.

Det hjælper at lytte til kunderne 

Da kunderne er medejere af SuperBrugsen i Karise, er det også dem, man bliver nødt til at lytte til, for uddeleren ser gerne, at butikken også er der om 10, 20 og 30 år.  

- Der sker så meget hele tiden hos forbrugerne. Nye varegrupper dukker op, og tendenser går i nogle andre retninger, siger Michael Bjerre, uddeler i SuperBrugsen Karise. 

- Nu har vi eksempelvis talt om kød, og om 10 år er det ikke, hvad det er i dag, fortsætter han. 

Når det går godt i Brugsen, går det godt i Karise 

Nogle af dem, der har gavn af Karise Brugsforenings økonomiske overskud, er byens 14 foreninger. 

Der bliver ikke stillet krav til, at foreningernes medlemmer skal handle ind i SuperBrugsen, men butikken er til rådighed, når der skal handles ind til foreningerne.

- De er utrolig flinke til at vejlede og hjælpe os, når vi skal købe ind. Vi kan endda bruge det store kølerum til alle mulige ting i forbindelse med arrangementer, siger Pilon Foghmar, formand i Karise Håndværker- og Borgerforening. 

Foreningen får blandt andet økonomisk hjælp til at reklamere for og afholde den årlige byfest, fastelavn og juletræstænding i byen.