¨

Lastbil udbrændt på motorvej

00:29

Sådan så bilen ud efter branden

En lastbil udbrændte tirsdag formiddag på Sydmotorvejen ved Rønnede. Kraftig røg drev ind over vejen, og der dannede sig lang kø på stedet.

Mere end en to kilometer lang kø i den ene retning og langsom trafik i den anden retning blev tirsdag formiddag konsekvensen, da en lastbil brød i brand og udbrændte i 1. vognbane på Sydmotorvejen.

Branden opstod kort før Rønnede-afkørslen i sydgående retning.

En til kontrol for røgforgiftning

Branden opstod efter alt at dømme på grund af friktion i ved en utæt bremseslange, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Chaufføren forsøgte i forste omgang selv at slukke branden - men han kom til at indånde en del røg, og han er derfor blevet bragt til kontrol for røgforgiftning, oplyser vagtchef Jens Frederiksen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han oplyser, at politiet kun har været på stedet for at hjælpe trafikken på vej.

 - Der er ikke noget politimæssigt over branden. Der ligger jo ikke et uheld til grund for branden, siger vagtchef Jens Frederiksen fra  Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Fordi lastbilen stod i 1. vognbane udløste branden dog kø på stedet i sydgående retning. Køen var klokken 12.00 næsten fire kilometer lang.

Sænk farten

Den brændende lastbil udviklede kraftig røg, og røgen fik Vejdirektoratet til at opfordre bilisterne på motorvejen i både sydgående og nordgående retning til at sænke farten på grund af dårlig sigtbarhed.

Selv da branden var slukket, så var der dog langsom kørsel på stedet, ligesom køen ikke var opløst, oplyser vores rapporter på stedet.

- Bilen er nu ved at blive fjernet fra stedet, og vi satser på, at køen opløses igen i løbet af kort tid, siger vagtchef Jens Frederiksen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App