Landsret efter udskudt voldtægtssag: Vi kan ikke presse flere sager igennem

Det er utilfredsstillende, at en voldtægtssag fra Haslev er trukket ud, lyder det fra landsretspræsident Bent Carlsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En voldtægtssag fra Haslev er trukket ud, og langt fra tilfredsstillende, lyder det fra landsretspræsident Bent Carlsen.

I juni sidste år anmeldte 17-årige Camilla Hylleberg Hansen fra Haslev en voldtægt, og en mand blev efterfølgende i november dømt skyldig. Men han ankede sagen, som efterfølgende skulle have været for Østre Landsret i februar. Her blev sagen dog udskudt.

quote Vi kan ikke presse flere sager igennem, end det vi gør i øjeblikket

Bent Carlsen, landsretspræsident

Indtil retten har behandlet sagen, kan dommen ikke fuldføres overfor den mand, der blev dømt skyldig i byretten.

Østre Landsret oplyser til TV ØST, at forløbet i sagen er trukket ud, fordi der skulle efterforskes yderligere i sagen. Landsretten forklarer, at de har rykket anklagemyndigheden både i april og maj for at få sagen behandlet. 

Men på grund af nye oplysninger i sagen, som både anklager og forsvarer skulle forholde sig til, er det hele blevet trukket i langdrag.

- Det er ikke tilfredsstillende for borgerne, og det gælder i særdeleshed den forurettede. Men det gælder også den tiltalte, som har en lang periode, hvor livet går i stå i den ventetid, og det er vi meget, meget bevidste om. Derfor prøver vi at beramme sagerne så tæt, som vi overhovedet kan for at afhjælpe problemet, siger landsretspræsident Bent Carlsen.

Skulle behandles indenfor tre måneder

Men selvom landsretspræsidenten anerkender problemet, så er der ikke meget, han kan stille op.

- Vi har nærmest Europarekord i, hvor tæt vi berammer sagerne og afvikler dem. Så der er fuld damp på kedlerne i øjeblikket i landsretten, og vi har en retssikkerhed, som vi kan tage vare om, så vi kan ikke presse flere sager igennem, end det vi gør i øjeblikket, siger Bent Carlsen. 

Artiklen fortæstter under billedet:

Camilla Hylleberg Hansen fra Haslev.
Camilla Hylleberg Hansen fra Haslev. Foto: TV ØST

I følge tal fra Østre Landsret er lange sagsbehandlingstider en klar tendens.

Tallene viser, at den gennemsnitlige ventetid fra 2013-2017 har været over seks måneder i straffesager. På trods af landsrettens egne retningslinjer der lyder på, at sager som omhandler vold eller voldtægt gerne skulle behandles indenfor tre måneder.

TV ØST har i dag været i kontakt med den tiltaltes advokat, men han ønsker ikke at udtale sig til kamera. Han understreger dog, at den tiltalte er uskyldig indtil landsretten har talt.

Efter TV ØST er gået ind i sagen, er der kommet datoer for, hvornår Østre Landsret behandler sagen. Det bliver den 24. og 27 august.

SAGENS FORLØB