Landejendom i brand: Stod ikke til at redde

En stråtækt landejendom ved Karise står ikke til at redde, efter flammerne i huset er gået op igennem taget og har overtændt gården fuldstændig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

30 mand fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning har her til formiddag forsøgt at slukke flammerne i en stråtækt landejendom på Smerupvej i Karise.

- Da vi kommer frem, er der ild i alle rummene en meter over gulvet. Det tyder på, at der har været en røggaseksplosion, der har antændt alle rummene samtidig, fortæller Peter Rasmussen, vagthavende indsatsleder i Midt- og Sydsjællands Brand & Redning.

Assistance blev tilkaldt

Peter Rasmussen og mandsskabet fra Faxe Brandstation er de første, der er fremme ved stedet, og det står hurtigt klart for dem, at der er brug for assistance:

- Vi forsøgte alt, hvad vi kunne at få styr på branden, men den gik op igennem taget på bagsiden af vinkelbygningen, og så er det svært at stille noget op, fortæller han.

Peter Rasmussen bad derfor om hjælp fra flere kanter. Brandstationerne på Stevns, i Køge og i Næstved kom derfor til undsætning med både tankvogne og mandskab.

Cirka 30 mænd og fire tankvogne har derfor været til stede ved branden, og de er mandag eftermiddag i gang med efterslukningen.

Ejerne af gården er på ferie, men Peter Rasmussen oplyser, at de er blevet underrettet af dem, der har passet huset for dem.