Længste ventetider på køreprøver nogensinde - giver ekstraregninger på flere tusinde kroner

I vores område er der ventetid på op til seks uger på at komme til køreprøve. Det kan blive en bekostelig affære for eleverne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Aldrig før har der været så lange ventetider på at komme til køreprøve.

Lige nu er der mindst seks ugers ventetid i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politikreds og mindst fire ugers ventetid i Midt og Vestsjællands Politikreds.

quote Den her lange periode kan give nogle unødvendige køretimer

Janus Vorm, kørelærer, Ren Trafik, Haslev

17-årige Noah Bjerring fra Haslev ville ellers rigtig gerne have haft sit kørekort snart, så det var klar til uddannelsesstart.

- Jeg går efter at tage en håndværkeruddannelse, og dét kan jeg komme hurtigere i gang med, hvis jeg har et kørekort. Godt nok med en voksen ved siden af, men jeg kan få lærepladsen hurtigere, siger han til TV2 ØST.

Og spørger man hans kørelærer Janus Vorm fra Ren Trafik i Haslev, så er der lige nu et enormt problem med de lange ventetider.

- Den her lange periode kan give nogle unødvendige køretimer. Vi kan give corona en minimal del af skylden, men det er også politiets ansættelsesstop, der gør, at man ikke kan rekruttere nok sagkyndige i forhold til antallet af elever, siger han.

Artiklerne fortsætter under grafikkerne.

 
  Foto: Line Strand - TV2 ØST
 
  Foto: Line Strand - TV2 ØST

Grafik: Lonni Haugaard

Ventetider koster

Ved Dansk Kørelærer-Union vurderer man, at fordi eleverne skal holde undervisningen ved lige, imens de venter, så kan kørekortet løbe op i en ekstraregning på 4.000 kroner. For Noah Bjerring - eller rettere sagt hans forældre - er det mange penge.

- Nu er jeg så heldig, at mine forældre betaler, så det går jo ikke udover mig. Men hvis jeg selv skulle have fundet pengene, ville det have været svært, siger han.

Kørelærerne booker køreprøverne til eleverne, men lige nu har en ny tid lange udsigter. Walther Linck er landsdelsformand ved Dansk Kørelærer-Union, og han har aldrig oplevet en lignende situation.

- Det er det værste, vi nogensinde har set. Her til morgen var tiderne væk på under ti sekunder, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Line Strand - TV2 ØST

Corona og ferie giver flaskehals

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi havde fredag ikke mulighed for at give en kommentar til de lange ventetider, men politiet har tidligere udtalt til DR Sjælland, at de vil sætte en ekstra motorsagkyndig på i uge 32.

Og hos Midt- og Vestsjællands Politi mener man ikke, at de lange ventetider skyldes mangel på hænder - her peger de på ferie og coronavirus som den helt store synder.

- Der er noget, der hedder en ferielov. De her motorsagkyndige har ret til ferie, og så har der også været coronavirus, siger Peter Stryhn, der er vicepolitiinspektør i kredsen.