¨

Kongsted Sparekasse knækkede under stresstest

Foto: TV ØST

En stresstest af de private kunder hos Kongsted Sparekasse er den virkelige grund til, at sparekassen nu lader sig overtage af Møns Bank.

Det var ikke stigende udgifter til administration, men derimod en stresstest af blandt andet insolvente husejere, der kommer til at koste Kongsted Sparekasse livet.

Det skriver Finanswatch ifølge Jyllands-Posten.

Havde ikke penge nok

Resultatet af testen er ikke kommet endnu, men ifølge sparekassens direktør Morten Villadsen stod det under stresstesten klart, at der ikke var penge nok til at fortsætte som et selvstændigt pengeinstitut.

En stresstest er en administrativ øvelse, hvor det undersøges, om banken vil kunne klare sig, hvis økonomien igen for alvor spidser til. Reglerne for, hvor skrappe kontrollerne skal være, er netop blevet strammet – og de nye krav var alt for hårde for den lille sparekasse.

- Jeg tror, at det kommer som en bombe for mange, at stresstesten er blevet så hård, siger Morten Villadsen til Finanswatch.

Prisfald på boliger stort problem

Mange borgere i vores område ejer ejendomme, hvor der på grund af de massive prisfald nu er mere gæld end værdi ved et salg. Det er netop disse kunder, der i den konkrete test var med til at vælte banken.

Kongsted Sparekasse vil i fremtiden fortsætte som en filial under Møns Bank.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App