¨

Kongsted-røvere idømt 22 års fængsel tilsammen

Foto: TV ØST

Tre mænd har tirsdag fået deres dom i Østre Landsret for et groft røveri mod Kongsted Sparekasse i 2012. Tilsammen skal de 22 år bag tremmer.

Østre Landsret har tirsdag afsagt dom i sagen om et groft røveri mod Kongsted Sparekasse i 2012. Dommen betyder, at Kasper Smedegaard Knudsen skal 11 år i fængsel, mens hans medgerningsmænd, Mikkel Midtgaard Søder og Martin Midtgaard Søder, skal henholdsvis seks år og fem år bag tremmer.

Dommen mod 34-årige Smedegaard lød egentlig kun på tre et halvt år, men den skal ses i sammenhæng med to andre domme, som er på sammenlagt syv et halvt års fængsel.

Med dommen vælger landsretten i overvejende grad at følge Retten i Næstveds vurdering af forbrydelsen.

Bagbandt personalet

Kun i Martin Midtgaard Søders tilfælde har landsretten besluttet, at seks års fængsel var ét for meget. Det grove røveri mod Kongsted Sparekasse fandt sted tilbage i 2012.

Ved røveriet blev fem bankansatte bagbundet og anbragt på gulvet i knap halvanden time, mens røveriet stod på.

Én efter én blev de ansatte overmandet af røverne, som lå på lur. Først uden for banken, men siden inden for bagdøren, efter at den første bankrådgiver var mødt på arbejde.

Bankdirektøren var allerede i banken, da røverne slog til, og blev også overmandet. Samtlige af bankens bokse blev lænset, herunder 90 kundebokse, hvor blandt andet kirkesølvet fra den lokale kirke blev opbevaret. Det samlede udbytte var 8,5 millioner kroner.

Også dømt for drab på rocker

Kasper Smedegaard Knudsen blev tilbage i 2000 dømt for at have dræbt en ledende Bandidosrocker året forinden. Han er siden dømt for overfald på en Bandidosrocker og et røveri mod en familie.

Han blev anholdt nogle måneder efter røveriet i forbindelse med efterforskningen af en anden sag. Han var i besiddelse af to skarpladte pistoler, et stranguleringsværktøj og 1,6 millioner kroner i kontanter og valuta.

Senere blev de to Søder-brødre anholdt i sagen. Det skete på baggrund af teleaflytninger i andre sager.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App