¨

Kommune vil sende vuggestuebørn i skole

Foto: TV ØST

Faxe Kommune fastholder planerne om at flytte vuggestuer og børnehaver ind på skolernes område. En ny plan kommer dog borger-kritik i møde.

Der skal fortsat flyttes børnehaver og vuggestuer ind på skolerne et nyt forslag til ejendomsplan, som Faxe Kommune netop har præsenteret og sendt i høring.

I blandt andet Haslev, Karise, Rønnede og Terslev bliver børneinstitutioner rykket ind på skolerne eller på skolernes område, mens eksempelvis biblioteket i Dalby flytter ind på skolen.

Ejendomsplanen er opdelt i 10 forskellige planer, der gentænker den måde, som de kommunale institutioner ligger på i Faxe Kommune, sådan så der samlet set kan spares plads.

Planen er udarbejdet for kommunen af akitektfirmaet Signal, og målet er, at der skal spares 12 millioner kroner om året på driften af bygninger og vedligeholdelse.

Planerne om at spare på bygningerne i Faxe Kommune kom frem første gang i 2014, hvor planerne udløste voldsomme protester fra forældre og borgere i hele kommunen.

Den nye plan ser dog ud til at have taget en del af kritikken til sig – og planerne forklarer i detaljer, hvordan man i praksis kan indrette de nye kombinerede og daginstitutioner, sådan så hverdagen kan fungere i begge situationer.

 

Planen i hovedtræk:

  • I Terslev flytter Terslev Vuggestue flytter ind på Terslev Skole.
  • De fire institutioner Lillebo, Regnbuen, Småfolket og Troelstrupgård bevares som i dag.
  • Valmuen og Maglegården samles i en ny institution ved skolen, hvor pedel-bolig ligger i dag.
  • Børnehuset Frøen og Klub Tingvej flytter ind på Sofiendalskolen, mens Musikskolen (flytter til det tidligere seminarium) og Skolen ved skoven flytter ud (de flytter til Sømandshjemmet i Faxe Ladeplads).
  • I Dalby flytter Dagplejen ind hos Dalby Børnehuse, mens klub og bibliotek flytter ind på skolen.
  • I Rønnede flytter Møllen og Sct. Georggården ind på Møllevangsskolen
  • I Faxe samles modtageklasser på Rolloskolen. Rollingen og Bakkedal lukkes til fordel for fuldintegreret SFO på Rolloskolen. Dagplejehuset flyttes til Mælkevejen i Faxe Ladeplads. Heimdal bevares.
  • I Karise flyttes børnehuset ind på skolen, ligesom SFO Tandhjulet flyttes ind på skolen.

 Læs mere om ejendomsstrategien hos Faxe kommune:  http://www.faxekommune.dk/hoering-ejendomsstrategien

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App