¨

Kommune vil nedrive faldefærdige bygninger

Foto: TV ØST

Teknik- og miljøudvalget har valgt at støtte nedrivningen af ikke færre end 23 slidte bygninger i Faxe Kommune.

23 bygninger skal rives ned i Faxe Kommune.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse, efter at Teknik- og miljøudvalget på sit seneste møde gav fuld støtte til projektet.

- Når man kører forbi helt faldefærdige boliger, giver det et vist indtryk af mismod og afvikling i et område. De mennesker som formelt ejer boligerne har ofte ikke nogen reel mulighed for selv at rive dem ned, og derfor har staten og vi som kommune valgt i fællesskab at hjælpe med den opgave, siger Ivan Lilleng og tilføjer:

- Faldefærdige ejendomme er ikke tiltrækkende og giver ikke særlig stor motivation for at bosætte sig her. Omvendt kan det jo inspirere i nærområderne, når der bliver revet nedslidte boliger ned og sat andre boliger i stand.

Foruden nedrivningen af bygningerne har kommunen bl.a. tildelt støtte til ansøgninger om fjernelse af skrot og affald og istandsættelse af ejendomme med høj bevaringsværdi.

I alt har Teknik- og miljøudvalget disponeret over 4,8 millioner kroner, hvoraf de 3,2 millioner er fra den statslige pulje til landsbyfornyelse efter Byfornyelsesloven.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App